Kongra Star, Şengal’e saldırıyı ve sessiz kalan güçleri kınadı

Kongra Star, Şengal Özerk Yönetimi Yürütme Komitesi Eş Başkanı Merwan Bedel’in şehit edildiği saldırıyı kınayarak başsağlığı dileğinde bulundu.

İşgalci Türk devletinin 7 Aralık günü insansız hava aracı ile düzenlediği saldırıda Şengal Özerk Yönetimi Yürütme Komitesi Eşbaşkanı Merwan Bedel şehit düşmüştü.

Bu saldırıyı kınayan Kongra Star “Saldırılar şu zamana kadar devam ediyor. Özerk yönetim projesinin öncüleri hedef alınıyor. Herkes Türk devletinin işgalci, soykırımcı ve talancı politikasını biliyor. Bu saldırılar da dünyanın gözü önünde yapılıyor, fakat Kürt halkına ve projelerine saldırı yapıldığında maalesef insan hakları kurumu ve uluslararası güçler sağır oluyor” dedi.

Kongra Star, Rojava’da Yûsif Gulo ve torunlarına yönelik saldırının da aynı amaçla gerçekleştirildiğini belirterek “Kendi kararlarını uygulayan Êzidî halkı artık yeni bir soykırıma karşı kendilerini savunabiliyor. Özerk yönetimini, ordusunu ve asayişlerini kurdular. Êzidî toplumu bugün yine soykırımla karşı karşıya kalıyor. Merwan Bedel Xwedêda şahsında gerçekleştirilen bu saldırı Türk devletinin özerk yönetim projesini kabul etmediği anlamına geliyor. Demokrasi düşüncesinin yayılmasından endişe duyuyor, bu düşünceye öncülük yapan tüm özgürlük yanlısı halklara bu saldırılarla halk içinde korku içinde bırakmak istiyor” diye belirtti.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Türk devletine hava sahasını açan, kendi üslerinde Türk devletini barındıran ve saldırılara sessiz kalan Başûrê Kurdistan ve Irak hükümetini kınıyoruz. Öncülerin şahadetiyle Özerk Yönetim projesini tüm ısrar ve gücümüzle sahiplenerek şehitlerin intikamını alacağımızı tekrarlıyoruz. Şehit Merwan Bedel Xwedêda ve tüm Êzidî halkına başsağlığı diliyoruz.”