Kongra Star: Türk devleti Efrîn’den çıkarılmalı

Kongra Star Rojava Koordinasyonu, Türk devletinin Efrîn’de sistematik bir şekilde işlediği savaş suçlarına dikkat çekerek, işgalcilerin Efrîn’den çıkartılması gerektiğini belirtti.

Kongra Star Rojava Koordinasyonu, Efrîn’e yönelik Türk devletinin işgal saldırıları ve bu saldırılara karşı 58 gün süren direnişin yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada “Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e dönük başlattığı saldırılarının üzerinden 4 yıl geçti. Türk devleti 72 savaş uçağıyla vahşi bir şekilde sivil halkı bombaladı. Bütün dünyanın gözü önünde insani ve uluslararası değerleri ayaklar altına aldı” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: “Efrîn halkı, bu vahşete karşı direniş kararı verdi ve Avesta Xabûr ile Barîn Kobanê’nin tarihi direniş çizgisinde 58 gün direndi. Efrîn toprağına bağlılığını gösterdi.

Şu anda da Efrîn’e yakın kamplarda kötü şartlar altında evlerine dönmek için direniyorlar. İşgalci Türk devleti ve çeteleri 4 yıldır toprağa, doğaya, insanlık değerlerine, kültür ve medeniyete karşı 4 yıldır suç işliyor. Bölgenin demografik yapısını değiştirdi, şiddet, katliam, insan kaçırma ve kadına yönelik her türlü suçu işledi.

Kongra Star olarak, bu vahşi suçları, uluslararası toplumun sessizliğini, başta kadın ve çocuklar olmak üzere Efrîn halkına dönük soykırım siyasetini kınıyoruz. Demokratik örgütlere, kadın örgütlerine ve özgürlük yanlısı tüm kesimlere mücadeleyi büyütmesi ve Efrîn’deki işgali sonlandırması çağrısı yapıyoruz.

Öte yandan BM, insan hakları kurumlarına ve uluslararası topluma sorumluluklarını yerine getirmesi ve Türk devletini Efrîn’den çıkarması çağrısı yapıyoruz.”