Kongreya Star kadın katillerinin cezalandırılmasını istedi

Kongreya Star Kuzey ve Doğu Suriye Koordinasyonu, çocukların katledilmesini kınayarak katillerin en ağır biçimde cezalandırılmasını talep etti.

Kongreya Star Kuzey ve Doğu Suriye Koordinasyonu, Eyde El Hemûdi El Seido ve Aye Mihemed El Xilêf’in katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kadın ve çocuk katliamlarının durdurulması için mücadele etmeye devam edileceği belirtilen açıklamada, katillerin kanun önünde en ağır cezaya çarptırılması istendi.

Kadınların mücadeleyi büyütmeye devam edeceğinin altı çizilen açıklamada, “Kadına yönelik her türlü şiddetin son bulması için mücadeleyi büyütmeye devam edeceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz. Kadın özgürlüğünün sağlanması adalet ve eşitlik kavramlarının toplumda kabul görmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Kadın iradesini kırmaya yönelik her türlü saldırıyı durduracak büyük bir değişim sağlayacağız. Kadının iradesine yönelen her türlü saldırıyı bir kez daha kınıyoruz. Kadınları her alanda haklarından mahrum etmeye çalışan erkek egemen zihniyetin durdurulması için kadın katillerinin kanun önünde en ağır cezaya çarptırılması gerekir” denildi.