Kuzey Suriyeli Arap aşiretler: QSD etrafında kenetlenmeliyiz

İgêdat aşiretine çağrıda bulunan Berîc aşireti, bölgenin huzur ve güvenini hedef alan saldırılara karşı QSD etrafında kenetlenmesi gerektiğini belirtirken, Ali Aşireti, “İrademizi yok etmek isteyene karşı demir yumruk olacağız” mesajı verdi.

Kuzey ve Doğu Suriyeli Arap aşitler QSD etrafında kenetlenmek gerektiğine dikkat çekti.

BERÎC AŞİRETİ: KAZANIMLARIMIZ TÜRK DEVLETİ, İRAN VE SURİYE'NİN HEDEFİNDE

Dêrazor’da katledilen İgêdat aşireti liderine ilişkin açıklama yapan Reqa’nın Berîc aşireti lideri Şêx Ali Mehmud şunları belirtti:

“Ülkemiz hala savaşın zorluklarını yaşamaya devam ediyor. Halkımız halen göç yollarına zorlanıyor. Savaşın yüreklerimizde açtıkları yaraları sarmaya devam ediyoruz.

Ağır bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımız Türk devleti, İran ve Suriye hükümetinin hedefinde bulunuyor. Her türlü fırsatı kullanmaya çalışan bu rejimler halkların birlikte yaşadığı sistemi yok etmeye çalışıyor. Son olarak bölgedeki Arap ileri gelenleri hedef alan bazı odaklar halklar arasına fitne sokmaya çalışıyor.

Bölgedeki yurtsever aşiretler demokratik ulus projesine yönelik yapılan tüm saldırılara rağmen insanlık onurunu koruyan bir noktada durdular. Aşiretlerin bu duruşundan korkanlar bugün Dêrazor’da kirli planlar hayata geçiriyor.

Bölgemizde çıkarılmaya çalışılan tüm karışıklıklara rağmen onurlu bir şekilde burada durmaya devam ediyoruz. Bölgemizde çıkarılmak istenen fitne çabalarını en sert biçimde kınıyoruz. Komploculara karşı gençlerimiz kendi ülkelerinin güçleri etrafında kenetlenmelidir.

Yaşasın, demokratik, çoğulcu, özgür Suriye!”

ALİ AŞİRETİ: İRADEMİZİ YOK ETMEK İSTEYENLERE DEMİRDEN YUMRUK OLARAK KARŞILIK VERECEĞİZ

Igêdat Aşiretinin şeyhi Metşer El Hefel’in hedef alınarak katledilmesine basın açıklaması ile tepki gösteren Ali Aşireti “Igêdat Aşireti’nin yanındayız” mesajı verdi.

Ali Aşireti’nin üyesi Ehmed Sayir’in yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Biz, Reqa’nın Şam sınırında bulunan Ali Aşireti’nin Welde El Şeibaniyê kabilesindeniz. Şeyh Metşer El Hefel için Igêdat Aşireti’ne başsağlığı diliyoruz. Kaos ve karışıklık çıkarma amacıyla genç, yaşlı, asker ve sivillerin hedef alınmasını ve bunlara karşı işlenen korkunç suçları kınıyoruz.

Dêrazor'un Fırat Nehri kıyısındaki ilçe ve köylerinde, Şihêl, Zibyan, Zir, Eb Herdob köyleri ve doğu Dêrazor’da Suriye rejimi ve milislerinin aşiret ve kabileler arasında karışıklık çıkarma çabaları var. Bu yüzden aşiret şeyhlerini ve bölge güçlerini hedef alıyorlar.

Bölge halkı bu karışıklık çıkarma oyunlarına gelmemeli. Aynı zamanda birkaç gün önce Igêdat Aşireti’nin üyeleri, gençleri ve askerleri katledildi.

Bugün tüm Kuzey ve Doğu Suriye aşiretleri Igêdat Aşiret üyelerinin yanındadır. Kuzey ve Doğu Suriye halklarından kurulan QSD savaşçılarını da destekliyoruz. QSD, demokratik projenin yok edilmesine ve halklara dönük tüm komplolara karşı güçlü bir kalkandır.

Karışıklık çıkarılmaya devam edilir, irademiz yok edilmeye çalışılır ve bölgenin barış ve istikrarı bozulmak istenirse demirden yumruk olup karşılık vereceğiz.”