Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri’nden 2021 bilançosu

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Genel Yönetimi, 2021 yılı bilançosunu Qamişlo’da düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı.

İş Güvenlik Güçleri Genel Yönetimi tarafından düzenlen basın toplantısında, 2021 yılı bilançosu açıklandı. Açıklamada, işgal saldırılarına dikkat çekilirken, 82 “terör hücresinin etkisiz hale getirildiği” belirtildi.

Açıklamada, “Yeni yılı tüm halkımıza kutluyor, bölgelerimizin güvenliğini ve istikrarını sağlamak, tüm komplo ve fitnelere karşı canlı kalkan olmak için çalışmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Tüm komploları ve baskıların üstesinden gelmek için çalışmalarımızı halkımızla da paylaşacağız. İşgal altındaki topraklarda halkımız baskıya, göçe, keyfi tutuklamalara, özel mülklere el konulmasına, yağmalanmasına maruz kalıyor” denildi.

“Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi gerek ekonomik kuşatma gerekse halkımız arasında uyuşturucu yayma girişimleri yoluyla çeşitli şekillerde şiddetli savaşlara maruz kalmıştır” denilen açıklamada şu detaylar yer aldı:

“-İç Güvenlik Güçleri’ne bağlı 87 üyemiz halkına karşı görev ve sorumluluğu yerine getirmek için şehit düşmüştür.

-İç Güvenlik Güçleri olarak üyelerimizi geliştirmek ve halkımıza hizmet etmek için 83 eğitim devresi açılmıştır.

-Eğitim devrelerine katılan üye sayısı; 612 kadın üye olmak üzere 3 bin 455 kişi.

-Polis Bilimleri Güvenlik Güçleri Fakültesi açılmıştır ve fakülte İç Güvenlik Güçleri’ne subay yetiştirilmesine yöneliktir.

-Kurumun faaliyetlerini denetlemek üzere, İç Güvenlik Güçleri’ne ait yerlerde bir iç izleme komitesi kurulmuştur.

-Güvenlik gereği Heseke ve Reqa’da şehirlerini birbirine bağlayan yol üzerinde güvenlik merkezi kurulmuştur.

-İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı’nda tutuklu işleri bürosu ve Hesekê, Qamişlo, Reqa, Kobanê ve Minbic’de İç Güvenlik Güçleri’ ne bağlı birçok merkez açıldı.”

Hol Kampı’ndaki suçların sona ermesi için yürütülen mücadeleye de yer verilen açıklamada, “Güçlerimiz ruhsatsız silahların yayılmasını ve kullanılmasını kontrol altına almak, satıcı ve kaçakçılardan hesap sorulması  için bütün bölgelerde kapsamlı hamleler başlattı. Ayrıca ekonomik güvenliğe olumsuz etki eden sahte para çıkaran ve bu paraları pazarlarda yayan kişilerin kanunlara göre cezalandırılması amacıyla yargı makamlarına gönderilmesi için hamleler başlatıldı” diye belirtildi.

Bilançodaki diğer detaylar şöyle:

-82 terörist hücre yok edildi.

-Genel Güvenlik Kurumu tarafından tutuklananların sayısı 372’ye ulaştı

-Etkisiz hale getirilen mayın sayısı 101’e yükseldi.

-Patlama sayısı 202’ye ulaştı.

Uluslararası Koalisyon tarafından desteklenen ortak güvenlik operasyonlarının sayısı 95’e yükseldi.”

Organize Suçlara Karşı Mücadele güçlerinin yıl içinde yüklü miktarda uyuşturucu ve sahte belge ele geçirdiğini belirten İç Güvenlik Güçleri, ayrıca hırsızlık olayları, fuhuş, insan kaçırma, sahtekarlık, tecavüz gibi olaylardan onlarca kişinin gözaltına alındığını bildirdi.