Kuzey ve Doğu Suriye İşçi Birliği: Türk devletine baskı yapalım

Kuzey ve Doğu Suriye İşçi Birliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne yönelik saldırının tüm işçilerin özgürlüğünün ihlali olduğunu açıkladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a Karşı Uluslararası Komplo'nun üzerinden 23 yıl geçti. Türk devletinin Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik ağır tecrit uygulaması devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak Kuzey ve Doğu Suriye İşçi Birliği kamuoyuna bir açıklama yaparak Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşması çağrısında bulundu.

Qamişlo’daki İşçi sendika genel merkezinin önünde bir açıklama okunarak Abdullah Öcalan'a karşı uygulanan uluslararası komplo kınandı. Açıklama İşçi Birliği Eş başkanı Şêro Mihemed Şero tarafından okundu.

Açıklamada, Türk devletinin yüzyıllardır Ermeni halkına ve Kürt halkına karşı katliamlar yaptığı belirtildi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Kuzey ve Doğu Suriye İşçi Birliği olarak Önder Abdullah Öcalan'a karşı uluslararası komployu kınıyoruz ve onun felsefesini ve demokratik bir ulus projesini savunacağımıza söz veriyoruz. Önder Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü mücadelesini, dünyanın her yerindeki tüm işçilerin özgürlüğü ve iradesi için verilen bir mücadele olarak görüyoruz. Uluslararası ve insan hakları örgütlerini ve dünyanın dört bir yanındaki tüm özgürlükçü kişileri Önder Apo'yu derhal serbest bırakması için Türk devletine baskı yapmaya çağırıyoruz."