Kuzey ve Doğu Suriye’de 4 Nisan vesilesiyle fidanlar dikildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü için Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok kentinde kutlama ve etkinlikler düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 72’inci doğum günü Kuzey ve Doğu Suriye’de kutlandı. Birçok kentte fidanlar dikildi.

ŞEHBA

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle Efrîn ve Şehba’dan onlarca kişi zeytin ağacı dikti. Fafin Halk Belediyesi de Şehit Ruken Zerdeş adında bir park açtı.

Parkın açılışına onlarca kişi katıldı. Parkın açılışı Şehit Ruken Zerdeşt’in annesi tarafından yapıldı.

Açılışta konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Sureya Hebeş ve Fafin Halk Belediyesi Eşbaşkanı İdris Şêxo Önder Öcalan’ın doğum gününün tüm insanlığa kutlu olmasını diledi.

Şehitlerin fedakarlıklarına dikkat çeken konuşmacılar, Şehit Ruken Zerdeşt’in canını Efrîn halkı için feda ettiğine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından açılışa katılanlar halaylar çekti.

TIRBESPIYÊ

Tirbêspiyêliler de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle ağaç dikme kampanyasına katıldı. Aynı amaçla Ebû Ferî Meclisi tarafından seminer düzenlendi.

Seminerde konuşan Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Klara Edîsa, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününün Kürt halkının diriliş günü olduğunu ifade etti.

Seminerin ardından Ebû Feri sakinleri beldedeki parklara 100’den fazla ağaç dikti.

Tirbespiyê Halk Belediyesi de ilçenin çeşitli noktalarına 400 ağaç dikti.

TIL HEMÎS

Til Hemis Ekonomi Komitesi ve Tarım Komitesi, Rêzan Qamişlo Akademisi’nin de katkılarıyla 500’ün üzerinde ağaç dikti.

DÊRIK

Bana Qesrê ve Carodiyê köyü sakinleri ve Eyn Dîwar Meclisi üyeleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü için kutlama düzenledi.

Saygı duruşu ile başlayan kutlamada konuşan Eyn Dîwar Meclisi Eşbaşkanı Hesen Hemze, Önder Öcalan’ın doğum gününü tüm halklar için kutladı.

REQA

Önderliğe Özgürlük Komitesi tarafından Reqa halklarının katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Saat Kavşağı’ndan başlayan yürüyüş Til Ebyed sokağına doğru devam etti. Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın direnişinin selamlandığı sloganlar atıldı.

Şehitler anısına durulan saygı duruşunun ardından Sivil Toplum Kurumları adına Melek Mihemed, Şehit Aileleri Meclisi adına Ehmed Naşif ve Önderliğe Özgürlük Komitesi adına Feysel Beyrem birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, halkların birliği ve eş yaşam fikirlerinin Önder Öcalan sayesinde toplumda yayıldığını söyledi.

Yürüyüş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın direnişinin selamlandığı sloganlarla sona erdi.

EYN ÎSA

Girê Spî’nin Cirin ilçesinde PYD ve Kongreya Star öncülüğünde Eyn İsa halklarının da katılımıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü için kutlama düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan kutlamada Cirin Meclisi Eşbaşkanı Selwa Hesen, Önder Öcalan’ın doğum gününün tüm halklara kutlu olmasını diledi.

Kutlamanın ardından Önderlik Bahçesi’nde çeşitli ağaçlar dikildi.

QAMIŞLO

Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Kongreya Star tarafından Qamişlo’nun Enteriyê mahallesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü için kutlama yapıldı. PYD binası önünde düzenlenen kutlamaya, Şehit Aileleri Meclisi ve Özsavunma Güçleri üyeleri de katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan kutlamada konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihyedin Hesen, Önder Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, “Önder Öcalan’ın doğum gününü tarihi bir gün olarak değerlendiriyoruz. İnsanlık düşmanları Önder Öcalan’ı esir alarak onun halklar ile olan bağını koparmayı planladı. Ancak Önder Öcalan’ın fikirleri sayesinde düşmanın planları boşa çıktı” dedi.

Konuşmaların ardından Serdem Grubu tarafından devrimci şarkılar seslendirildi. Kutlama halaylarla sona erdi.

QAMIŞLO

Qamişlo’da Abdullah Öcalan’ın doğum günü için Kongreya Star tarafından Hilala Zêrîn Grubu’nun katıldığı bir gece düzenlendi. Elbelor köyünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Suriye’ye geçtiğinde kaldığı ilk evde düzenlenen geceye çok sayıda kişi katıldı. Kutlamanın yapıldığı oda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleriyle donatıldı.

Saygı duruşunun ardından savaş yaralısı Hesen Besri’ye Kongreya Star tarafından plaket takdim edildi. Hilala Zêrin Grubu’nun şarkıları ile devam eden gecede şiirler okundu.

Kutlama, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük sloganları ile son buldu.

Kongreya Star’ın 4 Nisan etkinlikleri kapsamında bugün Elbolor köyünde ağaç dikme kampanyası da düzenlendi.