Kuzey ve Doğu Suriye'de Bedel’in katledilmesi protesto edildi

Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Türk devletinin Şengal Özerk Yönetim Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel’i katletmesini protesto etti.

Fırat ve Halep bölgeleri Şehit Aileleri Meclisleri ve Girê Spî Kantonu Meclisi, işgalci Türk devletinin Şengal Özerk Yönetim Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel’i katletmesini protesto etti.
Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, Kobanê Şehit Aileleri Meclisi binasında onlarca üyesinin katılımıyla açıklama yaptı. Açıklama Şehit Emgîhan Cûdî Akademisi Eşbaşkanı Ronahi Hico tarafından Kürtçe okudu.
Türk devletinin DAİŞ çetelerinin sivilleri hedef alan saldırısıyla eş zamanlı olarak Merwan Bedel’i hedef aldığının belirtildiği açıklamada, her iki tarafın da Kürtlere karşı katliam gerçekleştirdiği vurgulandı.
Açıklamada şunlar belirtildi: “Türkiye’nin yaşadığı siyasi ve ekonomik krizi görüyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye halkı olarak askeri ve düşünce anlamında birlik kurmak ve bu ihlallere cevap olmak için Türk devletinin karşısında durmalıyız. Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi adına Şengal halkımıza diyoruz ki, asla yalnız değilsiniz, yanınızdayız.”

 
HALEP

Halep Şehit Aileleri Meclisi üyesi onlarca kişi, Şêxmeqsûd Mahallesi’nin doğusundaki çadır eyleminde açıklama yaptı. Açıklamada işgalci Türk devletinin Êzidîlerin öncülerine karşı saldırıları kınaNdı.
Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ewaş Çawîş ve Bêrîtan Cadan tarafından okunan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) ve insan hakları örgütlerine faşist Türk devletinin uluslararası anlaşmalara aykırı işlediği suçlara karşı baskı yapma çağrısında bulunuldu.
Merwan Bedel’in hedef alınmasını kınayan Girê Spî Kantonu Meclisi, bu suçların Êzidîlere karşı yapılan katliamların devamı olduğunu belirtti.
Bağdat ve Hewlêr hükümetinin bu suçlara karşı sessiz kalmasını kınayan meclis, her iki hükümete de sessiz kalmamaları, Êzidîleri katletmek isteyen terörist güçlerin ve DAİŞ’e hizmet eden bu suçların önünü alma çağrısında bulundu.
Meclis, uluslararası toplumu sivilleri ve yurtsever şahsiyetleri hedef alan provokatif saldırılara karşı sesini çıkarmaya çağırdı.