Kuzey ve Doğu Suriye’de binlerce kişi işgal saldırılarını protesto etti

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Tebqas, Reqa, Dêrazor ve Eyn İsa kentlerinde binlerce kişi işgalci Türk devletini protesto etti.

TEBQA

Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ve sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamlar, Tebqa'nın Cirni Mahallesi sakinleri tarafından protesto edildi.

Tebqa halkı Kültür Sanat Merkezi önündeki Sivil Meclis binasına yürüdü. Eylemde "Rusya ve ABD Türk devletinin suçlarına sessiz kalıyor" ve "Türk işgaline hayır" yazılı pankartlar açıldı.

Mahalleliler QSD direnişini, halk direnişini selamlayan, faşist Türk devletini kınayan sloganlar attı.

Sivil Meclis binası önünde yapılan açıklamayı okuyan Cirni Bölge Meclisi üyesi Cuma El Ehmed, bu saldırıların Rusya ve Amerika'nın onayıyla gerçekleştirildiği tepkisinde bulundu.

Ehmed, "QSD’ye desteğimizi sürdüreceğiz, şehitlerin çizgisini takip edeceğiz ve topraklarımıza sahip çıkacağız" dedi.

REQA

Reqa’nın doğusunda da yüzlerce kişi yüzlerce kişi bir araya geldi. Halk meclisleri ve belediyelerin üyeleri Kerame kasabasının Genel Meclisi önünde toplanarak şehrin batı yakasındaki girişine yürüdü.

Doğu Hattı Genel Meclisi Eş Başkanı İbtisam El Ehmed, "İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik bu vahşi suçlarını kınıyor, bu saldırılara son verilmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

DÊRAZOR

Bir diğer protesto eylemi Dêrazor’da gerçekleşti. Dêrazor doğu bölgesi meclisi, yüzlerce Dêrazor sakini, sivil ve askeri kurum mensupları, çok sayıda aşiret ileri geleni ve Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri eyleme katıldı.

Hecin Hastanesi önünde başlayan yürüyüşte "Özerk Yönetim bizi temsil ediyor ve QSD bizi koruyor", "Geleceğin Suriye'sini birlikte inşa edelim", "Türkiye'nin işlediği suçlardan insanlık utansın" yazılı pankartlar açıldı.

Hecin Halk Meclisi önünde yapılan mitingde ise Halk Meclisi Eş Başkanı Mihemed El Umeri, doğu Dêrazor sakinleri adına basın açıklamasını okudu.

Açıklamada, "Tüm saldırılara karşı koymaya hazırız ve halkımızı bu savaşa hazır olmaya çağırıyoruz. Biz topraklardayız ve köle olmayacağız” diye belirtildi.

EYN İSA

Aynı amaçla Eyn İsa ilçesi sakinleri ve Girê Spî kantonu göçmenleri de bir eylem düzenledi.

Büyük Cami önünde yürüyüşe geçen eylemciler, ilçe merkezindeki Şehit Cudi Kavşağı’na ulaştığında burada bir açıklama yapıldı.

Eylemde Türk devletinin katlettiği sivillerin fotoğrafları taşındı. QSD direnişini selamlayan ve Türk devletini kınayan sloganların atıldığı eylemde Girê Spî Kantonu Demokratik Birlik Partisi Şube Eş Başkanı Sebrî Nebo bir konuşma yaptı.

Nebo, "Türk devletinin, savaşta sivillerin hedef alınmasını yasaklayan yasalara uymaması nedeniyle, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik vahşi saldırılarından ve masum sivilleri hedef almasından uluslararası güçler ve Arap Birliği sorumludur” dedi.