Kuzey Doğu Suriye’de gençler işgale karşı alanlara çıktı

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları Kuzey Doğu Suriye’nin Şehba, Girkê Legê, Qamişlo, Kobanê, Minbic ve Tirbespiyê kentlerinde gençler tarafından düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırıları Kuzey Doğu Suriye’nin birçok kentinde alanlara çıkan gençler tarafından protesto edildi. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesini selamlayan gençler Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını protesto etti.

ŞEHBA

Fafin ilçesindeki Şehba Kantonu Meclisi önünde bir araya gelen Devrimci Gençlik Hareketi üyesi gençler, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini ve Devrimci Gençlik Hareketi bayraklar taşıyan halk, Fafin Sürücü Kursuna kadar yürüyüş düzenledi. Burada Dünya Bekir açıklamayı Kürtçe Naci Selame ise Arapça okudu.

“Türk devleti on yıllardır Kürdistan topraklarını işgal etmek için uğraşıyor” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Türk devleti Kürtlere karşı katliamlar gerçekleştiriyor. PKK bu katliamlar karşısında bir Önder Öcalan öncülüğünde bir direniş başlattı. Türk devleti şimdi de Osmanlı hayalini gerçekleştirmek için Medya Savunma Alanlarına saldırıyor. Kürt Özgürlük Hareketini tasfiye etmek istiyorlar. Garê’de kaybeden Türk devleti şimdi de Avaşin, Zap ve Metina da saldırıları geliştirmek istiyor. Bağdat ve Hewlêr hükümeti saldırılara ortak olmaktadır. KDP birebir saldırıların içindedir. Ancak gerillalar işgalcilere cevap veriyor. Tüm gençler bu direnişin etrafında kenetlenmelidir.”

MINBIC

Minbic’te ise, Devrimci Gençlik Merkezi önünde başlayan yürüyüş Mizan kavşağına kadar sürdü. Yürüyüşe çok sayıda Suriye Devrimci Gençlik üyesi, Genç Kadınlar Birliği ve Suriye Gelecek Partisi üyeleri katıldı.

Yürüyüş ardından düzenlenen mitingde konuşan Minbic Devrimci Gençlik Hareketi Eşbaşkanı Ehmed El Cemili “Türk devleti gerçekleştirdiği katliamlarla biliniyor. Şimdi de Kürt Özgürlük Hareketine karşı bir soykırım saldırısı başlattı. Ancak gerillalar katliamların önüne geçecektir. Önder Öcalan öncülüğünde başlayan direniş zafere ulaşacaktır. Bu onur savaşına tüm gençler katılmalıdır” dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.

KOBANÊ

Kobanê’de ise gençler meşaleli bir yürüyüş ile gerilla direnişini sahiplendi. “Bijî berxwedana gerila” sloganı sloganının atıldığı meşaleli yürüyüş ardından da bir miting düzenlendi. Cerablus yolu üzerinde düzenlenen mitingde Fırat Bölgesi Gençlik ve Spor Komitesi Eşbaşkanı Xunaf Xelil açıklamayı okudu. Türk devletinin yıllardır Kürt halkına yönelik katliamlar gerçekleştirdiğini belirten Xelil şunları söyledi: “Kürtleri katletmek için bütün Ortadoğu’yu işgal etmek istiyorlar. PKK’nin özgürlük devrimini yok etmek için NATO’nun tüm askeri gücünü kullanıyor. Ancak Garê’de tüm tekniklerine rağmen büyük bir yenilgi aldılar. Zap, Avaşin ve Metina’da Garê yenilgisinin intikamını almaya çalışıyorlar. Başurê Kurdistan hükümeti de bu saldırılara sessiz kalarak Kürt halkına ihanet etmektedir.”

Açıklamanın ardından gençler, seferberlik ilan ettiklerini duyurdu.

QAMIŞLO

Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’ne meşaleli yürüyüşle sahiplendi. Onlarca genç Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde bir araya gelerek yürüyüşe geçti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini açan gençler, sloganlar eşliğinde yürüdü. Gençlerin yürüyüşü Enteriyê Kavşağı’nda sona erdi.

TIRBESPIYÊ

Aynı çerçevede Tirbespiyê’de devrimci gençler de meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Gerilla direnişine destek sloganları atan gençler, ilçede bulunan gençlik merkezi önünden yürüyüşe geçti.

İlçenin batı girişine kadar yürüyen gençlerin eylemi mitingle devam etti. Saygı duruşunun ardından konuşan Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Şervan Zilan, gerillanın direnişini selamlayarak, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’nin yanında olduklarını vurguladı.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê’de onlarca gencin katılımı ile meşaleli bir yürüyüş düzenlendi.

Şehit Xebat Dêrik Meydanı’nda toplanan gençler, Rîmêlan beldesi girişine kadar yürüdü. Burada Devrimci Gençlik Hareketi adına konuşma yapan Necme Mihemed, “Kürdistan’ın dört parçasında yaşayan gençlere çağrımız Türk işgaline karşı direnen HPG saflarına katılmasıdır. Zap, Metina ve Avaşin’de elde edilecek zafer, Türk işgalciliğinin sonunu getirecektir” dedi. Eylem sloganlarla son buldu.