Kuzey ve Doğu Suriye'de şehitliklere ziyaret

Kuzey ve Doğu Suriye halkı, Ramazan Bayramı dolayısıyla şehitlikleri ziyaret etti. Halk, ziyaretlerinde gerilla direnişini selamladı.

Kuzey ve Doğu Suriye halkları, İç Güvenlik Güçleri, özerk ve sivil yönetim üyeleri ile Şehit Aileleri Meclisi, Ramazan Bayramı vesilesiyle şehitlikleri ziyaret etti.

Şehit aileleri, bölgeyi DAİŞ çeteleri ve işgalci Türk devletinin saldırılarından korumak için canını feda eden çocukları için Kuran okudu, dualar etti.

HESEKÊ

Hesekê’de halk, bu sabah Dawûdiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’nin yolunu tutarken, Dirbêsiyê’de ise ilçenin batısındaki Şehit Rustem Cudî Şehitliği’ne gitti. Til Temir’de de halk, erken saatlerde şehitliklerine doğru yol aldı.

Şedadê’deki şehitlikte askeri tören düzenleyen Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları, bölgeyi işgal saldırılarından korumak için canını feda eden şehitleri andı.

QSD komutanlarından Zinarîn Hesen, “Öncelikli olarak şehit ailelerinin Ramazan Bayramı’nı kutluyor ve toprağımızı koruyan şehitlerin direnişini takip edeceğimiz sözünü veriyoruz. Aynı zamanda bölge halkının bayramını kutluyor, Önderliğimiz özgürleşene ve şehitlerimizin intikamını alıncaya kadar mücadele edeceğimizi söylüyoruz” dedi.

Zinarîn Hesen, işgalci Türk devleti ve ortaklarına karşı halk ve askeri güçleriyle direneceklerini belirtti.

MİNBİC

Minbic’de de halk, Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, Sivil Yönetim ve sivil toplum kuruluşu üyeleri şehitliklere akın etti.

ŞEHBA



Efrîn Bölgesi’nde yüzlerce kişi, Ehdas ilçesindeki Çağın Direnişi Şehitleri Şehitlği’ni ziyaret etti.

Efrîn Kantonu Şehit Aileleri Meclisi üyesi Sureya Hebeş, bu topraklara olan bağlılığın Efrîn’in özgürleştirilmesini sağlayacağını söyledi.

Topraklarını düşmandan temizlemek için bütün zorlu koşullara tahammül ettiklerini belirten Sureya Hebeş, halkların birliğinin işgal planlarına karşı en uygun çözüm olduğunu kaydetti.

HALEP

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerindeki yüzlerce kişi, şehit aileleri, YPJ ve YPG savaşçıları ile sivil toplum kuruluşları, Şiqeyf bölgesindeki Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Şehitleri Şehitliği’ne gitti.

Şehitlerin mezarlarına güller bırakıldı, Kuran ayetleri okundu ve tatlı dağıtıldı.

Şehitlikle konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Remzî Bekir, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, özgürlük savaşçılarının ve bütün YPG/YPJ savaşçılarının bayramını kutladı.

Şehitlerin öncüleri olduklarını ve onlar sayesinde bugün bölgede güven içinde yaşadıklarını belirten Remzî Bekir, şehitlerin fedakarlıkları sayesinde elde edilen kazanımları koruma sözü verdi.

Şehitlikten ayrılan kitle Halep’in Seken Şebabî Mahallesi’ndeki Şehit Meydanı’na (Ebû Şiyar) gitti.

Burada Dinler Topluluğu üyesi Şêx Elî El-Hesen, bütün annelerin, babaların, çocukların ve savaş cephesindeki savaşçıların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, “Bayram Efrîn’dir. Önümüzdeki bayramı Efrîn’de olacağız inşallah” dedi.

KOBANÊ



Kobanê’de de kişi, şehrin güneyindeki Şehit Dîcle Şehitliği’ni ziyaret etti. Halk, aynı zamanda Kobanê Katliamı Şehitleri ile Berxbotan köyündeki şehitliği de ziyaret etti.

QAMÎŞLO KANTONU

Qamîşlo Kantonu’ndaki yüzlerce kişi, şehit aileleri, STK üyeleri ve Özerk Yönetim üyeleri şehitliklere akın etti.

Halk, Qamîşlo’daki Şehit Delîl Saroxan Şehitliği, Dêrik’teki Şehit Xebat Şehitliği, Tirbespiyê’deki Şehit Dilşêr Şehitliği ve Amûdê’deki Şehit İsmail Şehitliği’ni ziyaret etti.

İç Güvenlik Güçleri, güvenlik önlemlerini arttırarak şehitlerin girişlerine güçlerini konuşlandırdı.

REQA, TEBQA, DÊRAZOR

Reqa, Tebqa ve Dêrazor’da halk, bayram namazının ardından şehitliklerin yolunu tuttu.

Reqa halkı, El-Hikumiyê köyündeki şehitliğe doğru yol alırken, Reqa’nın doğu kırsalındaki halk ise El-Cidêdad beldesindeki Sêvdar Şehitleri Şehitliği’ne akın etti.

Tebqa’da da halk ilçedeki şehitliği ziyaret etti. Dêrazor’un batı kırsalında halk, Ebû Xeşeb köyündeki Şehit Xidir El-Hemade Şehitliği’nin yolunu tuttu.

Reqa Sivil Meclisi, Tebqa Demokratik Sivil Yönetimi, Suriye Gelecek Partisi, QSD ve İç Güvenlik Güçleri üyeleri, aşiret ileri gelenleri ve Şehit Aileleri Meclisi, şehit ailelerini selamladı.