Kuzey ve Doğu Suriyeli gençler: Gerillanın yanındayız

Kuzey ve Doğu Suriye’deki gençlik örgütleri, işgalci Türk devletinin Maxmur Kampı ve Şêrawa köylerine dönük saldırılarını kınayarak, gerilla güçlerinin yanında olacaklarını belirtti.

Şehîd Egîd Meydanı’nda bir araya gelen Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri işgalci Türk devletinin Kürdistan’a dönük saldırılarını kınadı. Açıklama Fırat Bölgesi Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Eş Başkanı Mihemed Mehmûd tarafından okundu.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi açıklamasında, “Fırat Bölgesi Suriye Devrimci Gençlik Hareketi olarak işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap, Metîna, Avaşîn bölgeleri ile Maxmur Kampı’na dönük saldırısını kınıyoruz. Heftanîn’de yenilen Türk devleti ardından Garê’ye saldırdı. Burada da yenilen işgalciler bu defa Metîna ve Avaşîn’e saldırdı. Son olarak Barzani ailesinin desteğiyle Maxmur Kampı’na ve peşmergelere saldırdı. Barzani ailesi Kürt halkına ihanet ediyor ve gerillanın peşmergeye saldırdığını iddia ediyor” ifadelerine yer verdi.

Halep’in Şêxmeqsûd Mahallesi’nde bir araya gelen Halep Genç Kadınlar Birliği üyelerinin açıklaması da Nesrîn Cafer tarafından okundu.

Halep Genç Kadınlar Birliği ise açıklamasında şunları kaydetti: “Halep Genç Kadınlar Birliği olarak, işgalci Türk devletinin Şêrawa ilçesine yaptığı saldırıları kınıyoruz. Faşist Türk devleti, son iki ayda Medya Savunma Alanları’na yoğun bir şekilde saldırmakta. Türk devleti saldırılarla, halkların iradesini kırmaya, bölgenin ekonomi ve alt yapısını yok etmeye hatta Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine saldırmak için Medya Savunma Alanları’na saldırıyor. Aynı zamanda öncelikli olarak Önder Abdullah Öcalan’ı, bölge halkını ve halkların kardeşliğini hedef almakta. İşgalci Türk devletinin Şêrawa’ya bağlı Kilûtê köyüne saldırması sonucu Zêneb Hisên Îbrahîm isimli çocuk şehit düştü. Gençlik örgütü olarak özgürlük şehitlerinin ve Şehit Zêneb’in yolundan ayrılmayacağımız sözünü veriyoruz.”