Minbic’de binler işgale karşı Newroz'da buluştu

Minbic’de binler, işgalcilere karşı direniş mesajı vererek Newroz alanlarında buluştu.

Minbic’de Arap, Kürt, Türkmen, Çerkes halklardan binlerce kişi, Newroz Bayramı’nı kutlamak için  Minbic'in güneyindeki Toq Xelil köyüne akın etti. Halk, kutlamaya ulusal kıyafetlerle katıldı.

Minbic Yürütme Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Şehriban Çavuş, “Direniş ve mücadelenin devam etmesi için Newroz ateşini birlikte yaktık. Özerk Yönetim ve demokratik ulus projesiyle donatılan bölgemizin dünyanın en güzel bölgesi olması için tüm gücümüzle çalışacağız. Bölge halkları olarak el ele verip bölgedeki Türk işgaline son verecek ve işgal altındaki topraklarımızı geri kazanacağız” dedi.

'NEWROZ RUHUYLA İŞGALİ SONLANDIRACAĞIZ'

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Sosyal Hizmetler Komitesi Eşbaşkanı Faruk El Maşi ise “Mutluluğumuzun tam olmasını isterdik ancak işgalci Türk devletinin Efrîn’i işgal ettiği bir dönemde Newroz’u karşılıyoruz. Newroz ruhu ve direnişi ile işgali sonlandıracağız” diye belirtti.

Suriye Gelecek Partisi Minbic Meclisi üyesi Cahid Hesen, Özerk Yönetim ve demokratik ulus projesinin Newroz felsefesiyle özgür irade ve toplumu temsil ettiğini vurguladı.

Newroz kutlaması devam ediyor.