Minbic halkı işgal saldırılarını protesto etti

Minbic halkı, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürüdü.

İşgalci Türk devletinin bölgeye dönük saldırı ve tehditlerini protesto eden Minbic halkı, Türk devletinin tehditlerle işgal ettiği bölgelerin demografik yapısını değiştirerek topraklarına katmak istediğini kaydetti.

Mîzan Dörtyolu’ndan başlayan protesto yürüyüşü Genel Meydan’da mitinge dönüştü. Eyleme Minbic halkı, siyasi partiler, kadın kurumları ile sivil ve askeri kurumların üyeleri katıldı.

Mitingde konuşan Suriye Gelecek Partisi Minbic Meclisi Başkan Yardımcısı Mihemed Berkel, “Suriye krizinin başından bugüne kadar Türk devleti krizi daha da büyütüyor. Suriye halkının moralini bozarak sömürge planlarını gerçekleştirmek istiyor” dedi.

Berkel sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk devleti fırsat bulduğu her anda işgal ettiği bölgelerin demografik yapısını değiştiriyor. Güvenli bölge söylemiyle sömürge projesini tamamlamak istiyor.”

Türk devletinin Suriye’nin kuzeyini tamamıyla Suriye’den koparmak ve topraklarına katmak istediğine dikkat çeken Mihemed Berkel, Türk devletinin 1939 yılında Hatay’ı da bu şekilde topraklarına kattığını hatırlattı.