Minbic Yönetimi: Efrîn'i direniş özgürleştirecek

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi, "Gençler, direnişiyle Efrîn’i faşist Türk devleti ve çetelerinden özgürleştirecektir" dedi.

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi, Türk devleti ve çetelerinin Efrîn işgalinin yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama Minbic Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Xêr Şêxo tarafından okundu. Eyleme Minbic Demokratik Sivil Yönetimi’ne bağlı komite ve kurum üyeleri, bölgenin kanaat önderleri de katıldı.

Açıklamada, “Efrîn’in Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edilmesinin üzerinden 3 yıl geçti. Uluslararası güçler, işgalci Türk devleti ve çetelerin devam eden suçlarına sessiz kalıyor. Türk devleti hiçbir uluslararası ve insan hakları kanuna saygı göstermiyor. Efrîn’de halkı zorla göçertme, bölgenin demografik yapısının değiştirilmesi, tutuklama, işkence, tecavüz, tarihin yağmalanması, kültürün bastırılması gibi birçok suç işlendi. Faşist Türk devleti, bu toprakların sahiplerinin kimliğini yok etmek ve Suriye’nin diğer bölgelerini işgal etmek istiyor" denildi.

'TÜRK DEVLETİNE KARŞI DURALIM'

"Efrîn, Suriye toprağının bir parçasıdır. Gençler, mücadelesi ve direnişiyle Efrîn’i faşist Türk devleti ve çetelerinden özgürleştirecektir" vurgularında bulunulan açıklamada, şöyle denildi:
"Efrînli çocuklar, Çağın Direnişi’nin, fedakarlığın ve direnişin sembolüdür. Bölge halkı, büyük bir iradeyle işgal altındaki toprakları özgürleştirecektir.
Minbic’deki bütün halklara, uluslararası güçlere, insani ve hukuki örgütlere işgalci Türk devletinin tehditlerine ve Erdoğan’ın kirli siyasetine karşı durma çağrısı yapıyoruz."