Minbicli gençler: Başûrê Kurdistan’a soykırım saldırıları yapılıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağır tecride ilişkin açıklama yapan Minbic Genç Kadınlar Birliği, Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırıların soykırım saldırısı olduğunu söyledi.

Minbic Genç Kadınlar Birliği Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride ilişkin açıklama yaptı. Çok sayıda kadının katılımıyla yapılan açıklama Hedil Casim tarafından okundu.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Şimdi özgürlük zamanı Önder Abdullah Öcalan 22 yıldır ağır tecrit altında tutuluyor. Önder Öcalan şahsında özgür yaşam ve insanlık onuru hedef alınmaktadır. Çünkü Önder Öcalan kapitalist moderniteye alternatif olan demokratik moderniteyi ortaya koydu. Kapitalist güçler, toplumları esir almak ve her alanda sömürmek için soykırım saldırılarında bulunmaktadır. Faşist Türk devleti Ortadoğu’da kapitalist modernitenin bir aracı olarak ortaya çıkmış durumdadır. Kürt halkının kazanımlarına sistematik bir şekilde saldırmasının nedeni budur. Osmanlı’nın devamı niteliğinde olan Türk devleti, yarım kalan soykırımları tamamlamak istiyor. Başûrê Kurdistan’a yapılan saldırılar soykırım saldırılarıdır. Gerillanın kahramanca direnişi karşısında Türk devleti mutlaka yenilecektir.”