MLKP Kürdistan Örgütü: Rojava devrimimiz yoluna devam ediyor

MLKP Kürdistan Örgütü Rojava Devrimi’nin dokuzuncu yıldönümünde kutlayarak, Rojava devriminin yoluna devam ettiğini belirtti.

MLKP Kürdistan Örgütü, yazılı açıklamasında “Rojava devrimi, 21. yüzyıl tarih sahnesine giriş yaptı. Kürt halkı ve Kürdistan’ı yurt eylemiş halklar için özgürlüğün kapısı aralandı. Çölün ortasında taze bir bahar havası yayıldı tüm Ortadoğu’ya” dedi.

“En bilinen destekçisinin faşist sömürgeci Türk devletinin olduğu DAİŞ'i yenilgiye uğratan ve böylece salt Rojava halklarının değil, bölge halklarının da sempatisini kazanan devrimimiz yoluna devem ediyor” vurgusunda bulunan MLKP, saldırılar ve engellere işaret ederek şunları ekledi:

“9. yılında Rojava devrimimiz de kritik bir eşikten geçiyor. Bu koşullarda, Kürt ve Arap halklarının stratejik birliğini derinleştirmek, Kürt ulusunun demokratik siyasal birliğini gerçekleştirmek, komün ve meclis örgütlenmeleriyle halkın yönetime etkin katılım koşullarını çoğaltmaktan ve örgütlemekten asla taviz vermemek en önemli görevdir.”

Açıklama şöyle son buldu: “Paris Komünü 71 gün yaşadı. Ekim devrimi, ondan öğrenmesini bildi. Bizler de onlardan öğreniyoruz. Rojava devrimi, kapitalist emperyalizmin politik, iktisadi ve sosyal tüm varlık biçimlerine karşı mücadele yolundan kendi tarihinde ilerleyecektir.

Biz komünistler, bulunduğumuz her alanda ve Rojava'da bunun için yaşayacak bunun için savaşacağız. Bunu şehitlerimize, gazilerimize ve halklarımıza bağlılığın gereği olarak görüyor, bir zorunluluk değil, bir varlık tercihi olarak addediyoruz.”