MSD: Ebdulhekîm Beşar işgalci Türk devletini aklamaya çalışıyor

MSD, Suriye İtilafı Başkan Yardımcı ve ENKS Yönetim Üyesi Ebdulhekîm Beşar’ın Efrîn'de işgalci Türk devletinin savaş suçlarına ilişkin iddialarını asılsız olduğunu, bu açıklamaları ile savaş suçlara ortak olduğunu söyledi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Suriye İtilafı Başkan Yardımcı ve ENKS Yönetim Üyesi Ebdulhekîm Beşar’ın Efrîn’de hiçbir suçun işlenmediği yönündeki iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

MSD açıklaması şöyle:

“Son zamanlarda Suriye İtilafı’na bağlı birçok kişi tarafından işgal altındaki Efrîn’e ilişkin gerçeği yansıtmayan açıklamalar yapılmakta. Ebdulhekîm Beşar’ın son açıklaması ve İtilaf Başkanı Nasir El Hariri’nin açıklaması bu duruma örnektir. İtilaf, işgalci Türk devletine Suriye’nin diğer bölgelerini işgal çağrısında bulundu.

Bu iftiraları reddediyoruz, kınıyoruz. İşgalci Türk ordusu ve çeteleri tarafından Efrîn’de hiçbir suç işlenmediğini belirten Ebdulhekîm Beşar adlı kişinin açıklamalarını reddediyoruz. Efrîn’de işlenen insanlık dışı suçlar Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları Örgütleri ve birçok yerel Arap örgütleri tarafından belgelendi. Tüm insan hakları örgütlerini Efrîn’e yönelik işlenen insanlık suçlarını takip etmeye çağırıyoruz. Ayrıca Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) yönelik asılsız iddiaları reddediyoruz.

Bu durum Ebdulhekîm Beşar’ın elinin Efrîn’de yapılan katliam, göç politikaları, demografik değişimde olduğunun göstergesidir. ENKS, İtilaf temsilcilerine yönelik tutumunu sergilemediği sürece bu konuda birinci dereceden sorumludur. Aynı zamanda ENKS’yi bu tür ulusal olmayan açıklamalara sorumlu bir şekilde yaklaşmaya çağırıyoruz. İşgali meşrulaştıran siyaset çabalarını ve Suriye halklarına yönelik işlenen suçları açıklamaya çağırıyoruz.”