Nuri Mehmud: Tahrip edilen mezarlıkta sivil ve savaşçılara ait 71 cenaze bulunuyordu

Türk devletinin ‘Toplu Mezar’ iddialarına yanıt veren YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, orada çıkarılan cenazelerin Efrîn direnişi esnasında şehit düşen sivil ve savaşçılara ait olduğunu belirtti.

İşgalci Türk devletinin Efrîn ile ilgili iddialarını yalanlayan YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, tahrip edilen yerin şehitlik olduğunu belirtti.

“İşgalci Türk devleti saldırılar esnasında Efrîn’e yaklaşınca bu mezarlık inşa edildi. Mezarlıkta Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşen 71 kişinin cenazesi bulunuyor. Bunlardan 14’ü YPG, 12’si YPJ, 5’i asayiş üyesi, 3’ü Cebhet El-Ekrad, 1’i Özsavunma Birliği üyesi, 5’i sivillerin cenazeleridir. Diğer 31 cenaze de sivil ve savaşçıların cenazeleridir. Ancak kimliklerini netleştiremedik” diyen Nuri Mehmud, Türk devleti ve DAİŞ ile El-Nusra’dan kalan çetelerin Suriye toprakları üzerinde provokasyon çıkarıp insanlık suçları işlediğini belirtti.

Türk devleti ve basın yayın organlarının iddialarının gerçek dışı olduğunu kaydeden Mehmud, ‘Toplu mezarların’ Türk devleti ve El-Nusra, DAİŞ gibi ortaklarının yöntemi olduğunu söyledi.

Şu an Efrîn’deki çetelerin tüm ahlaki ve insani yasaları ihlal ederek suç işlediğini vurgulayan Mehmud, “Kendi amaçlarına ulaşmak için her yolu mubah görüyorlar. Her türlü yöntemi deniyorlar. Temel amaçları halkların sahip çıktığı demokratik ulus projemizi etkisizleştirmektir” dedi.

Türk devletinin şehitliği ‘Toplu Mezar’ gibi göstererek devrimi karalamak istediğine dikkat çeken Mehmud, “Orası Efrîn uğruna can veren şehitlerimizin mezarlığıdır. Efrîn halkı şehitlerin kendi örf ve adetlerinin uygun bir şekilde toprağa verdi” ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplumun Türk devletinin Efrîn’de işlediği insanlık suçlarını ve yöntemlerini görmesi gerektiğine işaret eden Mehmud şunları kaydetti: “Tüm dünya ve halkımız bilmelidir ki Türk devleti ve çeteleri işgal ettikleri topraklarda hiçbir değer ve yasayı dikkate almayarak suç işliyor. Tüm bu suçlar Erdoğan’ın kararı ile yapılıyor. Türk devleti ve çeteleri Efrîn’in Metine köyündeki Şehit Refiq Şehitliğini ve Cindirês’in Qazqili köyündeki Şehit Seydo Şehitliğini de tahrip etmişti.”