PJAK, Kunemasî’de şehit düşen gerillanın kimliğini açıkladı

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Kunemasî alanına düzenlediği hava saldırında şehit düşen gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

PJAK yaptığı yazılı açıklamada, 25 Haziran’da geniş bir saldırı düzenlendiğini belirterek, “Bu saldırı hiçbir coğrafik, siyasi ve ahlaki sınır tanımadı ve bir bütün olarak özgür Kürt kimliğini hedef seçti” dedi.

Saldırının “Apocu harekete karşı geniş bir konseptin parçası” olduğunu belirten PJAK, nihai hedefin “Kürtlerin imhası olduğunu” kaydetti.

“İhanet” ve “düşmanla işbirliği” yapanlara da tepki gösteren PJAK, “Bu konsepte karşı, tüm halkımızın acil ve etkili tutumuna ihtiyaç var. Özellikle de ihanet, kendini satma ve işgalciliğe karşı. İhanetin ortadan kaldırılması ile Kürdistan’ın başarısı teminat altına alınır” diye vurguladı.

Kürdistan’ın diğer parçalarının çabalarına yönelik engellemeleri kabul etmeyeceklerinin altını çizen PJAK, Türk devletinin 25 Haziran’daki saldırısında bir gerillanın şehit düştüğü ve 3 gerillanın yaralandığını daha önce açıkladıklarını hatırlattı.

Şehit düşken gerillanın Doğu Kürdistan’ın Bokan kenti nüfusuna kayıtlı Arîwan Şoreşger olduğunu açıklamayan PJAK, “Ailesine tüm yoldaşlar ve dostlara, Bokan halkı ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Şehitlerin özgür Kürdistan mücadelesinin izinde gitmeye devam edeceklerini kaydeden PJAK, gerillanın kimlik bilgilerini şöyle verdi:

Adı ve soyası: Rebwar Qulîzade

Kod adı: Arîwan Şoreşger

Doğum yeri: Bokan

Şehadet tarihi ve yeri: 25.06.2020 –Güney Kürdistan