PYD: 2022'de demokratik bir Suriye'yi inşa edelim

Yeni yıl mesajı yayımlayan PYD, 2022 için krizin sona ermesi, demokratik bir Suriye inşa edilmesi temennisinde bulundu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, yeni yıl mesajı yayımladı.

PYD'nin mesajı şöyle:

“Kuzey ve Doğu Suriye halkımıza, dünyanın tüm devlet ve bölgelerinden dostlarına, insanlık ve demokrasiye hizmet için çalışan herkese;

Halkımız ve bölge için normal olmayan bir yılı birkaç saat sonra geride bırakıyoruz.

Zorluklar ve tüm engellere rağmen şehitlerimizin kanıyla ve dürüst fikrimizle birçok başarıya imza attık. Geleceğe yönelik beklentilerimizi birlikte gerçekleştirmeye çalıştık.

'ORTAK VE DEMOKRATİK YAŞAMI GELİŞTİRECEĞİZ'

2022 yılının esas amacı, Kuzey ve Doğu Suriye bölge halkı içerisinde ortak yaşamı sağlama, demokratik, güçlü adalet ve eşitlik sistemini kültürümüz çerçevesinde geliştirmek olacaktır.

PYD Genel Meclisi olarak, belirlediğimiz amaçlar doğrultusunda büyük fedakârlığa ihtiyaç olduğunun ve çalışmalar önünde teşkil eden engellerin kaldırılması gerektiğinin farkındayız. Her türlü tehlikeye ve zorluğa kesinlikle karşı duracağız.

Yaşadığımız toprakların ortak bir ülke olması için, halkımızın büyük başarılara imza atacağına, Suriye ve dünya halklarıyla birlik ve beraberlik içinde yaşayacağına inanıyoruz.

Yeni yıl vesilesiyle, Kuzey ve Doğu Suriye ve Suriye halkının yeni yılını kutluyor, umuyoruz ki yeni yıl Suriye krizine son verme, Suriye’ye güvenlik ve barış getirme ve merkezi olmayan demokratik bir Suriye'ye doğru ilerleme yılı olur.”