PYD: Şehitlerin yolunun takipçisiyiz

Mayıs ayının her gününde bir direniş destanı yazıldığını belirten PYD, demokratik ulus paradigmasını hayata geçirmek, ortak yaşam, özgürlük ve eşitlik için şehit düşen şehitlerin yolunu takip edeceğimize dönük sözümüzü yeniliyoruz" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD), Mayıs Ayı şehitlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Toplumsal yaşamda iktidar, şiddet ve fırsatçılıkla beraber hak ve adalet savunucularının da ortaya çıktığını belirten PYD, “Konu toplumun ve ulusların sömürülmesine kadar gidince gençler değerlerini savunmaya başladı. Ancak değerlerine sahip çıkamayan uluslar parçalandı” dedi.

PYD açıklamasında devamla şunlar vurgulandı:

“Mücadeleci kadınların ve direnişçi erkeklerin topraklarını, halklarını korumak uğruna şehit düştüğü Mayıs ayındayız. Mayıs ayının her gününde bir direniş destanı yazılmıştır. Bu ay şehitlerin ayı adını aldı.  Mayıs ayı Ortadoğu tarihini değiştiren yoldaş Haki Karer’in de şehit düştüğü bir aydır. Bununla birlikte 20. yüzyılın başlarında Suriye ve Lübnan halkını savunmak için birçok entelektüel ve komutan şehit edildi ve binler onları takip etti.

Topraklarını şehitlerin kanıyla sulamayan ve onurlarını korumak için emek vermeyen halklar, kolayca teslim alınır. İçinde bulunduğumuz şehit ayı vesilesiyle demokratik ulus paradigmasını hayata geçirmek, ortak yaşam, özgürlük ve eşitlik için şehit düşen şehitlerin yolunu takip edeceğimize dönük sözümüzü yeniliyoruz.”