PYD alıkonulan temsilcileri için Hewlêr’i uyardı

Demokratik Birlik Partisi (PYD), Güney Kürdistan’da alıkonulan ve haber alınamayan Özerk Yönetim ve PYD temsilcilerinin başına bir şey gelmesi halinde bundan Hewlêr hükümetinin sorumlu tutulacağı uyarısında bulundu.

PYD, 10 Haziran’da misafirlerini karşılamak için gittikleri Hewlêr Havaalanı’nda KDP güçleri tarafından kaçırılan ve 21 gündür haber alınamayan PYD Hewlêr Temsilcisi Mistefa Osman Xelîl, Özerk Yönetim temsilcisi Cîhad Hesen ve PYD üyesi Mistefa Ezîz Mistê’ye ilişkin açıklamada bulundu.

Qamişlo'da düzenlenen basın açıklamasına PYD Sözcüsü Sema Begdaş ve PYD Ofisi Eş Başkanı Rohat Xelîl katıldı. 

'AKIBETLERİ AÇIKLANSIN'

Açıklamada, “Bizden, birlik ve beraberliğin sağlanması, ahlaki sorumlulukların yerine getirilmesi ve işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı durulmasının istenildiği  bir süreçte Hewlêr yönetimi 10 Haziran’da Güney Kürdistan’da misafirlerini karşılamaya giden PYD ve Özerk Yönetim temsilcileri Cîhad Hesen, Mistefa Osman Xelîl û Mistefa Ezîz Mistê’yi Hewlêr Havalimanı’nda tutukladı. Arkadaşlarımızın tutuklandığı günden bu yana Güney Kürdistan Hükümeti’ne, arkadaşlarımızın akıbetini ve tutuklanma sebeplerini açıklamaları için sesleniyoruz.  Fakat tüm çağrılarımız cevapsız kaldı” denildi.

‘TEMSİLCİLERİMİZ KÜRT DÜŞMANLIĞI YAPAN KESİMLERE TESLİM EDİLMİŞ’

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Demokratik Birlik Partisi (PYD) olarak arkadaşlarımız başına bir şey gelmesinden ve güvenliklerinden Güney Kürdistan Hükümeti’ni sorumlu görüyoruz. Temsilcilerimizin akıbetinin netleştirilmesi talepleri devam edecek.

Güney Kürdistan iktidarına temsilcilerimizin akıbetini açıklamaya ve serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.

Süreci titizlik ile takip ediyoruz. Aldığımız bilgiye göre temsilcilerimiz Kürt düşmanlığı yapan kesimlere teslim edilmiş.

‘PARTİMİZE VE ULUSAL BİRLİK ÇABALARIMIZA SALDIRIDIR’

Temsilcilerimizin tutuklanmasını üstelik akıbetlerine dair bilgi verilmemesini doğrudan partimize, ulusal birlik çabalarımıza yönelik saldırı olarak tanımlıyoruz.

Hewlêr iktidarının, Türk devletinin davamıza yönelik işgal saldırısını ve amacını kolaylaştırıyor.”