PYD: Birlikte mücadele zaferi getirdi

Hesekê’deki zaferi kutlayan PYD Genel Meclisi, halk ve askeri güçlerin, birliğinin zaferi getirdiğini söyledi.

QSD’nin Hesekê’deki zaferine ilişkin açıklama yapan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, halkın ve askeri güçlerin birlikte mücadelesinin zaferi getirdiğini söyledi.

PYD açıklaması şöyle:

“QSD Genel Komutanlığı bugün saat 14.50'de büyük bir zafer ilan ederek, Sina Cezaevi ve Hesekê’nin  terör örgütü DAİŞ'in pençesinden kurtarıldığını duyurdu. Bölgede yaşayan tüm bileşenler bu ulusal mücadeleye katıldı. QSD ve güvenlik güçleriyle işbirliği yapan halk bir zafer kazandı.

PYD Genel Meclisi olarak halkımız ve Suriye'nin tüm unsurlarıyla birlikte bu zaferin kutlanmasına ve Hesekê’deki Sina Cezaevi'nin kurtarma operasyonunun başarıya ulaşmasını kutluyoruz.

Aynı zamanda bu başarının teröre karşı kalıcı başarının ve işgalin sona ermesinin kapısı olacağından eminiz.

QSD’nin bu başarısı Kuzey ve Doğu Suriye'deki halklar için doğal bir başarıdır ve halkların fedakarlıkları sayesinde elde edilmiştir.

Bu kahramanlık destanı bizi 7 yıl geriye, Kobanê'nin saha komutanları ve yurttaşların yardımıyla DAİŞ'ten kurtarıldığı gerçeğine götürüyor.

Bu büyük başarıya imza atan kahramanlarımızı ve tüm güçlerimizi ve kahraman savaşçıların yanında yer alarak gerçeği dünyaya ulaştıran tüm basın çalışanlarını selamlıyoruz.

Bu başarının elde edilmesinde büyük payı olan Hesekê halkını, canlarını feda eden savaşçıları ve onur damgası taşıyan yaralılarımızı ayrıca selamlıyoruz.

Bu başarıyı yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyoruz.”