'PYD Suriye krizinin çözümü için öncü partidir'

Rojava Devrimi’nin öncü partisi PYD'nin 8'inci olağan kongresine katılan Kuzey-Doğu Suriye kurumları, PYD'nin Suriye krizinin çözümü ve ulusal birlik için öncü partilerden biri olduğunu kaydetti. 

Rojava Devrimi’nin öncü partisi Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) "Demokratik Birlikle İşgalciliği Yeneceğiz, Özerk Yönetimi Geliştireceğiz, Demokratik Suriye'yi İnşa Edeceğiz" şiarıyla Rimêlan'da gerçekleştirdiği 8'inci olağan kongresi devam ediyor. 

Kongre, PYD Eşbaşkanları Şahoz Hesen ile Eyşe Hiso'nun konuşmalarının ardından katılımcıların konuşma ve mesajlarıyla devam ediyor. 

Kongrede söz alan Suriye Gelecek Partisi Genel Başkanı İbrahim Qaftan, PYD'nin Suriye krizinin çözümü için büyük roller üstlendiğini belirterek, PYD'ye çalışmalarında başarılar diledi. 

MSD: SURİYEN KRİZİNİN ÇÖZÜMÜNDE ÖNCÜ PARTİ

Kongrede söz alan Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı Emine Omer de PYD'nin çok zorlu süreçlerden geçen ve her zaman bölge halklarına karşı sorumluluk bilinciyle hareket eden bir parti olduğunu kaydetti. Emine Omer, PYD’nin Suriye halklarına hizmet, Suriye’de demokratik çözüm yollarının bulunması ve Kürt sorununun çözümünde öncü rol oynadığını belirtti.

"PYD, Suriye'nin birliği için demokratik çözümler öneren ve Kürt sorununun çözümünün öncü partisidir" diyen Emîne Omer, uluslararası güçlerin müdahaleleri sonucu Suriye krizinin günden güne derinleştiğini kaydetti. 

ŞEHİT AİLELERİ: ULUSAL BİRLİĞİ İSTİYORUZ

Kongrede söz alan Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi Şehit Aileleri Konseyi Eşbaşkanı Arîf Balî de kongreyi kutlayarak, şehit ailelerinin talebinin ulusal birlik olduğunu vurguladı. 

KUZEY-DOĞU SURİYE GAZİLERİ: PYD DEMOKRATİK ULUS PARTİSİDİR

Kuzey-Doğu Suriye Gaziler Birliği'nin kongreye gönderdiği mektupta ise şu ifadelere yer verildi. "PYD, Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye'de demokratik ulus ölçülerini layıkıyla temsil eden bir partidir."

KONGRAYA STAR: SURİYENİN ÇÖZÜMÜ BURADA

Kongraya Star Sözcüsü Evîn Swêd de yaptığı konuşmada, PYD eşbaşkanlarının yaptıkları konuşmada vurguladıkları hususların Suriye'de kalıcı bir çözüme kapı aralayabileceğini ifade etti. 

EBID: PYD DEVRİMİN SAVUNUCUSU VE EMEKTARI OLDU

Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi Eşbaşkan Yardımcısı Hemdan El-Ebid da PYD'nin kongresini kutlayarak, "PYD, Kuzey-Doğu Suriye halklarının kardeşliği için çok büyük bir rol oynadı. Aynı zamanda devrimin savucusu ve emektarı örnek bir parti oldu" dedi. 

QSD: PYD'NİN DAHA FAZLA ROL ÜSTLENMESİNİ ÜMİT EDİYORUZ

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) danışmanı da Rêzan Gulo da QSD adına yaptığı konuşmada PYD'nin demokratik bir Suriye için daha fazla rol üstlenmesini ümit ettiklerini ifade etti. 

SÜRYANİ BİRLİK PARTİSİ: TÜRK DEVLETİNİN İŞGALİ DE SON BULACAK

Süryani Birlik Partisi Eşbaşkanı Senherîb Bersûm ise yaptığı konuşmada şu hususlara dikkat çekti: "Bugün Kuzey-Doğu Suriye'de inşa edilen Özerk Yönetim için PYD, geçtiğimiz yıllarda en fazla kurban veren parti oldu. PYD ödediği bedeller sayesinde bölgemizde demokrasi, insan hakları ve eşitlik üzerine inşa edilen sistemin öncülerinden oldu. Geçtiğimiz yıllarda ödediğimiz bedellerle nasıl ki devrim karşıtlarını bertaraf ettiysek, bundan sonra da direnişimizde Türk devletinin işgali de son bulacaktır."

Kongre, katılımcıların konuşmalarıyla sürüyor.