PYD: Türk devleti işlediği suçların yanı sıra gerçeği ters yüz etmeye çalışıyor

Türk devletinin Efrîn’deki mezarları tahrip etmesine tepki gösteren PYD Genel Meclisi, Türk devletinin tarihine kara bir lekenin daha eklendiğini belirtti.

PYD Genel Meclisi işgalci Türk devletinin Efrîn’de şehitlerin mezarlarını tahrip etmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“İşgalci Türk devleti ve çeteleri her gün gayri hukuki ve gayri insani suçlar işliyor. Mezarların tahrip edilmesi kutsal değerlerin ayaklar altına alınmasıdır” diyen PYD Genel Meclisi şunları belirtti: “Türk devleti suç işlemekte hiçbir sınırı tanımıyor. Kürt halkını asimile etmeye çalışan Türk devleti bölgedeki demografik yapıyı da değiştiriyor. Türk devletinin mezarları tahrip etmesi onun tarihine bir kara leke daha ekledi. Türk devleti işlediği suçların yanı sıra gerçeği de tersyüz etmeye çalışıyor.

PYD olarak Türk devletinin işlediği bu suçları sert bir şekilde kınıyoruz. Uluslararası toplum ve uluslararası insan hakları kuruluşları Türk devletinin bu suçlarını durdurmalıdır. Yine Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê’den zorla çıkarılan insanların evlerine dönmesi ve oraya yerleşen çetelerin çıkarılması gerekir.”