PYD ve Kongra Star’dan Rojava Devrimi mesajı

Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Kongra Star, Rojava Devrimi’nin 10’uncu yıldönümü dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi yaptığı yazılı açıklamada, “Kuzey ve Doğu Suriye halkına, Ortadoğu halkına ve insanlığa 19 Temmuz Devrimi'nin 10. yıl dönümünü kutluyoruz. Aynı zamanda onurlu bir yaşam için canlarını feda eden şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu demokratik devrimin mimarı, Önder Abdullah Öcalan'ı ve cephede savaşan kahramanları selamlıyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: 

“Kürt halkının Kobanê'de başlattığı 19 Temmuz Devrimi Kürt halkı ve Ortadoğu halkları için özgüven, özgürlük ve demokrasi yolunu aydınlatan ilk kıvılcım oldu. Kobanê çocuklarının başlattığı devrim, merkezi baskıcı sistemlere ve bu sistemlerin karşıt güçlerine en uygun alternatif olduğunu kanıtladı. Biz bu toprakların sahipleriyiz, hayatımızın yolunu irademizle çiziyoruz, Ortaçağ’ın zulmünü ve karanlığını reddediyoruz. Efrin devriminin kıvılcımı daha sonra Cizre bölgelerine sıçradı ve Rojava Devrimi oldu.

(…) Bugün işgalci Türk devleti toplumsal devrime saldırıyor ve halkın kazanımlarını yok etmeye çalışıyor. Ama nasıl dünyanın en büyük terör örgütü DAİŞ’e karşı kazandıysak, halk iradesi ve birliği ile devrimimizi savunacağız.

Dünyanın demokratik ve liberal güçlerini Erdoğan'ın girişimlerine karşı yanımızda olmaya, tüm insanlığın umudu haline gelen bu devrimin bekası ve devamı için bize destek olmaya çağırıyoruz.

Kuzey ve Doğu Suriye halklarının 19 Temmuz Devrimi'nin 10. yıl dönümünü kutluyoruz. Bugün bu seviyeye ulaştığımız on binlerce şehidimizin yolundan gideceğimize halkımıza söz veriyoruz. Tüm üyelerimizi işgalci Türk devletine karşı devrimimiz etrafında toplanmaya çağırıyoruz.”

Kongra Star Koordinasyonu ise şu açıklamada bulundu:

“Öncelikle Rojava Kadın Devrimi’nin 10’uncu yılını bütün Kürt halkına, insanlığa ve kadınlara kutluyoruz. Kobanê direnişinden bugüne kadar devrimin büyütülmesinde yer alan ve bunun için emek veren herkesi selamlıyoruz. Yeni bir yaşam ve devrimimizi yok etmek isteyenlerin saldırılarına karşı direnen bütün şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Uğruna canımızı defa ettiğimiz değerlerimizi ve kazanımlarımızı sonuna kadar koruyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz.

(…) Rojava Devrimi, kadını gerici ve geleneksel zihniyetten çıkararak toplumsal değişim mücadelesinin merkezine koydu. Eş başkanlık sistemi yeni bir siyaset kültürünü geliştirdi. Bununla örgütlü kadın siyasetin ve demokrasinin öncüsü oldu.

19 Temmuz Devrimi her ne kadar Rojava’da Kürt kadınların sayesinde gelişse de bu devrim aynı zamanda bölge ve dünya kadınlarının da devrimi oldu. ‘Jin Jiyan Azadî’ şiarı Rojava’da başladı ve bütün dünyada yankı uyandırdı. Öncelikle Kuzey ve Doğu Suriye ardından ise tüm dünyadaki kadınlar devrime sahip çıktı.

Devrim bir olay değildi ve halen devam ediyor. Varlık ve özgürlük sorumuzu halen çözüme kavuşturmadık. Bir yandan Türk devleti-gerici güçlerin saldırıları devam ediyor bir yandan da ciddi toplumsal saldırılarla karşı karşıyayız. Devrim bir inşa sürecidir ve biz halen bu süreçteyiz.

(…) Kongra Star olarak dünyadaki hareketlerin bir parçasıyız. Dünya kadınlarının özgürlük mücadelesi ve birliğinden güç alıyor, deneyim ve başarılarımızla ilham kaynağı oluyoruz. Kadın devriminin yıl dönümü vesilesiyle devrimin derin diyalektik bağlamını daha da derinleştirmek istiyoruz. Amacımız 21. yüzyılı kadın devrimi yılı yapmak. Bu yüzden, kadının toplumsallığı ve mücadele deneyiminin bütünselliğini bölgesel ve küresel anlamda tamamlayarak ortak örgütlenme zemininde inşası acil bir gerekliliktir.

Devrimin 10.yılını kutladığımız bu vakitlerde Kuzey ve Doğu Suriye bölgeleri ve burada yaşayan halk olarak Türk devletin yeni işgal tehdidiyle yüz yüzeyiz. Uluslararası güçler gizli ya da açık bir şekilde faşist Türk devletinin saldırılarını destekliyor. Kongra Star olarak, bütün saldırılara karşı en önemli olan şey halkın öz gücü, öz iradesi ve öz savunması olduğunu belirtiyoruz. Biz de Şili devriminin ‘Hiçbir güç örgütlü halk karşısında duramaz (El Pueblo Unido Jamas Sera Vencido)’ şiarıyla diyoruz ki devrimci halk savaşı temelinde örgütlenen halk karşısında hiçbir güç duramaz. Kadın öncülüğünde örgütlülüğümüz büyüterek devrimci halk savaşını yükseltelim. İşgale izin vermeyelim, mücadelemizle işgal altında olan bölgelerimizi kurtaralım! Bütün kadınlara ve dünya halklarına çağrımızdır, dün olduğu gibi bugün de bütün insanlığa ve özellikle kadınlara büyük bir umut olan, güç ve ilham veren devrimimizi savunalım ve kadın birlikteliğini güçlendirelim!”