Halk Qamişlo’da Türk devletini protesto etti

Rojava’nın Qamişlo kentinde yüzlerce kişi Türk devletinin işgal saldırılarına karşı alanlara çıktı.

İşgalci Türk devletinin özellikle Zirgan ve Kobanê’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Qamişlo’da bir yürüyüş düzenlendi.

Girbawî beldesindeki meclis binası önünde toplanan halk, üzerinde “Katil Erdoğan”, “Bütün bileşenlerle birlikte öldürülme ve göçe karşı direneceğiz” yazılı pankartlar açtı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi Silava Rifai, “DAİŞ’in çetebaşı Erdoğan’ın Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırıları NATO desteğiyle bir süredir devam ediyor. Gerillaya karşı direnemeyen Türk devleti Rojava ve Şengal’e yönelik saldırılarını arttırdı” dedi.

Kongra Star Girbawî Yönetim üyesi Fadiya İsmail ise Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’yi tehlikeli bir sürece çekmeye çalıştığına dikkat çekerek, QSD sayesinde Türk devletinin hedeflerine ulaşamadığını kaydetti.

Yürüyüş, “Şehit namirin” sloganlarıyla sona erdi.

ÇILAXA’DA AÇIKLAMA

Çilaxa Şehit Aileleri Meclisi de aynı amaçla bir açıklamada bulundu. İlçe Meclis binası önünde yapılan açıklamada “Bölgenin tüm bileşenleri halkların iradesini kırmayı amaçlayan işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direniyor. Suriye topraklarının tamamı özgürleştirilene kadar şehitlerin yolundan gideceğimize ve bileşenlerin birliğinden gelen gücü koruyacağımıza söz veriyoruz” denildi.

KONGRA STAR: TÜRK DEVLETİ İSTİKRARI BOZMAYA ÇALIŞIYOR

Kongra Star Girê Spî Koordinasyonu da kitlesel bir açıklama ile işgalci Türk devletinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını bozmaya çalıştığına dikkat çekti. Açıklama sırasında Eyn Îsa ve Girê Spî Kantonu’ndan onlarca kadın hazır bulundu.

İşgalci Türk devletinin, 25 Aralık Cumartesi günü Kobanê’de Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği üyelerine dönük düzenlediği saldırıda, 5 kişi şehit düşmüş ve 4 kişi de yaralanmıştı.