Qamişlo’da Kürt Halk Önderi için çadır eylemi

Qamişlo’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekmek ve özgürlüğünü talep etmek için bir çadır eylemi başlatıldı.

Çadır eylemi Kongreya Star öncülüğünde Siyahi Mahallesi’nde bulunan Ari Parkı’nda başlatıldı.

Eylemde Kongreya Star, PYD temsilcileri ve Şehit Aileleri Meclisi hazır bulundu.

“Önder Apo’nun özgürlüğünün vakti geldi” pankartının asıldığı çadırda düzenlenen seminerde konuşan PYD Yürütme Kurulu Üyesi Mizgin Ehmed, “Önder Öcalan’ın avukatları ve ailesi yanına gitmediği müddetçe mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın  “sosyalizm, komünal yaşam, özgür toplum ve irade” odluğunu ifade eden Ehmed, Abdullah Öcalansız yaşamı kabul etmediklerini vurguladı.

Kongreya Star Qamişlo Kanton Sözcüsü Şaha Xelil, “Önder Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin Türk medyasında ortaya atılan iddiayı ciddiye alıyoruz. Önder Abdullah Öcalan ile görüşme sağlanmadığı müddetçe sokaklarda olacağız ve eylemlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eş başkanı Hêvî Seyîd de Kürt Halk Önderi fiziki özgürlüğüne kavuşa kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

PYD Üyesi Yahya Süleyman ise Abdullah Öcalan’ın felsefesiyle var olduklarını söyleyerek, eylemin süreceğini kaydetti.

Çadır eylemi, öğleden sonra Adalet Komitesi ve Kadın Adalet Meclisinin katılımıyla devam edecek. Çadır eylemi, 28 Mart’a kadar sürecek.