Qamişlo’da Sibel Bulut anısına elma ağacı dikildi

Kobanê direnişinde şehit düşen MLKP komutanlarından Sibel Bulut (Sarya Özgür) için Qamişlo’da bir anma düzenlenerek, elma ağacı dikildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) üyeleri, 12 Aralık 2014 tarihinde Kobanê’de ölümsüzleşen MLKP komutanlarından Sibel Bulut’u (Sarya Özgür) andı.

Hileliye Mahallesi’nde bulunan Önderlik Parkı’nda basın açıklama yapan Rojavalı komünistler sık sık “Şehit Sarya ölümsüzdür” sloganı attı.

Anmada konuşan JKŞ üyesi Cîhan Ehmed, Bulut’un MLKP’nin Rojava’daki ilk kadın şehit olduğunu hatırlattı.

Bulut’un DAİŞ çetesinin saldırılarına karşı tarihe geçen Kobanê direnişinin öncü komutanlarından biri olduğunu belirten Cîhan Ehmed, “Sarya Özgür, 2014 yılında Kobanê’de şehit düştü. Şehit düşmeden önce verdiği röportajda ‘Rojava’dayız, gitmiyoruz. Devrim için gerekirse biz de şehit düşeriz” diyordu. Raxtını ve silahını aldı ve düşmanın üzerine yürüdü” diye konuştu.

Rojavalı komünistlerin Bulut’un mücadele mirasına sahip çıktığını dile getiren Cîhan Ehmed şunları dile getirdi: “Şehit Sarya’nın yolundan yürüyeceğiz. Özgürlük ve sosyalizm yolunda takipçisi olacağız. Şehit Sarya devrim için şehit düştü, bizlerde söz veriyoruz devrimi büyüteceğiz. Rojava devrimini sosyalist devrime ilerleteceğiz.”

Konuşmanın ardından parka Sibel Bulut anısına bir elma ağacı dikildi. Anma şarkılar ve “Şehitler ölümsüzdür” sloganı ile sona erdi.