Qamişlo’daki tecride karşı açılan çadır eylemi sürüyor

Til Koçer ve Çilaxanlılar, Kongreya Star’ın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı çadır eylemini ziyaret ederek, Kürt Halk Önderi şahsında halkların cezalandırıldığına vurgu yaptı.

Qamişlo’da Kongreya Star’ın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle Arî Parkı’nda başlattığı çadır eylemini Til Koçer ve Çilaxalı halk ziyaret etti.

Burada ilk sözü alan Cizre Aydınlar Birliği Üyesi Pêşeroj Cewherî, bölgedeki despotik devletlerin demokratik değişimin yaşanmasını istemediklerini söyleyerek, “Bu yüzden Türkiye, Irak ve Suriye’de birçok sorun çıkmaktadır. Önder Öcalan’ın düşünceleri mevcut krize cevap olabilecek yegane yöntemdir. İşte bu yüzden Önder Öcalan komplo ile esir alındı. Şimdi ise kendisine tecrit uygulanıyor. Bu tecridin kalkmasını istiyoruz” dedi. 

Til Koçer Meclis üyesi Newaf Xedaan ise “Tüm halklar olarak Önder Öcalan üzerindeki tecridi kınıyoruz. Bir an once fiziki özgürlüğünün sağlanmasını istiyoruz” diye belirtti. 

Kongeya Star Til Koçer üyesi Emel Celud da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi kınayarak, bir an önce görüşmenin sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.