Qamişlo Kantonu'nda şehitler günü etkinlikleri

18 Mayıs Şehitler Günü dolayısıyla Qamişlo Kantonu’nun Qamişlo, Dêrik, Tirbespiyê ve Til Hemis kentlerinde anma törenleri düzenlendi.

18 Mayıs şehitler günü dolayısıyla Qamişlo, Dêrik, Tirbespiyê ve Til Hemis’te anma yapıldı.

Qamişlo’da Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde YPG ve YPJ savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi. Ardından Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mazlum Mihemed bir konuşma yaptı.

Mihemed, Şehitler Günü’nün Kuzey ve Doğu Suriye halkları için büyük bir anlamı olduğunu belirterek, “Bugün, özgürlüğü savunan şehitlerin günüdür” dedi.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê’nin Dogir köyünde Şehit Dilşer Şehitliği’nde düzenlenen anma törenine ilçede yaşayan Kürt, Arap, Süryani halkları ve Mala Êzidiyan’dan (Êzidi Evi) bir heyet katıldı.

Şehitlikte YPG ve YPJ savaşçıları askeri tören düzenledi.

TIL HEMÎS

Til Hemis’te de ilçe halkı şehitlikte düzenlenen anma törenine katıldı.

QSD savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenin ardından QSD komutanlarından Salar Amûdê ve Şehit Aileleri Eşbaşkanı Ehmed El Ebawi konuşma yaptı. Özgürlük şehitlerini anan konuşmacılar, şehitlerin halkların kardeşliği ve özgürlük için canlarını feda ettiklerini ifade etti.

Tören sloganlarla sona erdi.

DÊRIK

Dêrik’te Şehit Xebat Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. Şehit aileleri törene çocuklarının fotoğraflarıyla katıldı.

YPG savaşçılarının düzenlediği askeri törenin ardından YPG komutanlarından Dilovan Cûdî konuşma yaptı. Dilovan Cûdî, 18 Mayıs’ın Kürt halkı için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Kürdistan Özgürlük Hareketi saflarında ilk adımı atan savaşçılar halkların onuru ve özgürlüğü için şehit düştüler” dedi.

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Heqî Botan da şehitleri anarak, “Kürdistan Özgürlük Hareketi, ‘Kürdistan sömürgedir’ sözüyle başlayarak örgütlendi ve bugün Kürt halkı için tarihi bir döneme ulaştı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehit mezarlarına çiçekler bırakıldı.