Qamişlo ve Amûdê’de Türk işgali protesto edildi

Qamişlo ve Amûdê’de yüzlerce kişi, Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti. Eylemlerde Heftanîn direnişi selamlandı.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo ve Amûdê kentlerinde yüzlerce kişi, alanlara çıkarak işgalci Türk devletinin Heftanin başta olmak üzere Kürdistan’a yönelik saldırılarını protesto etti.

QAMIŞLO

Tirbespiyê’nin doğusunda bulunan Kongreya Star binası önünden yürüyüşe geçen halk, Türk devletinin saldırılarını kınadı, Heftanin direnişini selamladı.

Gençlik Birliği Merkezi önündeki mitingde konuşan Kongreya Star Hilwe beldesi Eşbaşkanı Fehime Temo, uluslararası kamuoyunun sessizliğinin Türk devletinin suçlarını meşrulaştırdığını kaydetti.

Temo, Kürdistani güçleri işgalci Türk devletinin suçlarına karşı ortak bir siyasi görüş oluşturmaya çağırarak, "Şengal’in bombalanması, Başûrê Kurdistan ve Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılar, işgalci Türk devletinin Kürt halkının haklı davasını yok etmeye çalıştığının en bariz örnekleridir” dedi.

Fehime Temo, BM ve insan hakları örgütlerini Türk devletinin suçlarına karşı harekete geçmeye çağırdı.

AMÛDÊ

Amûdê’de düzenlenen yürüyüşe Kongreya Star üyeleri ve onlarca kişi katıldı. Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve özgürlük şehitlerinin fotoğrafları ile üzerinde, “İşgale Hayır, Yaşasın Halkımızın Direnişi”, “Toprak ve Özgürlüğünüz İçin Geri Adım Atmayın”, “Türkiye ve DAİŞ İşgaline Hayır”, “İşgalci Türk Devletine Hayır” yazılı pankartlar taşındı. Kitle sık sık, “Yaşasın Onur Direnişi”, “Jin, Jiyan, Azadî”, “Bijî Serok Apo” ve “Yaşasın Heftanin direnişi” sloganları attı.

Jina Azad Meydanı’nda başlayan yürüyüş Şehit Cihad Meydanı’nda mitinge dönüştü. Amûdê Kadın Adaleti Yönetimi Mira Zoro, Öcalan’a dönük tecridi kınayarak, Heftanin direnişini selamladı.

Zoro, genç kadın ve erkekleri Heftanîn direnişine destek vermeye çağırarak, “Düşmana sert cevap verebilmek için direnişimizi yükseltmeliyiz” dedi.