QSD: Altı ayda 50 çete üyesi öldürüldü, 245’i yakalandı

QSD Basın İrtibat Merkezi, 2021 yılının ilk 6 ayında DAİŞ ve işgalci Türk devletine karşı yürütülen mücadelede en az 50 çete üyesinin öldürüldüğünü ve 245’inin yakalandığını açıkladı.

QSD tarafından yapılan açıklamada “2021 yılının ilk 6 ayında DAİŞ çetelerine yönelik 34 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda toplam 245 çete üyesi yakalandı, operasyonlarda yaşanan çatışma sonucu 3 çete üyesi öldürüldü. Bunun yanı sıra çetelere ait bir tünel ele geçirildi. 1 motor ve 2 mayın imha edildi. Çok sayıda mühimmat ele geçirildi” denildi.

Açıklamada işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırıları ile yaşanan çatışmalara ilişkin ise şu bilgiler yer aldı:

“İşgalci Türk devleti ve bağlı çete grupları yılın başından itibaren Eyn Îsa ve Til Temir kırsallarına yönelik 206 kez top atışı, 10’dan fazla karadan saldırı gerçekleştirdi. Güçlerimizin öz savunma çerçevesinde saldırılara karşılık vermesi sonucu şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda çeteler geri püskürtüldü. Çatışmalarda toplam 50'den fazla işgalci çete üyesi öldürüldü ve 25 çete üyesi de yaralandı. 4 zırhlı araç ve 2 doçka imha edildi, 2 zırhlı araca zarar verildi. Çatışmalarda çok sayıda mühimmat da ele geçirildi. Bu çatışmalar sonucunda 14 yoldaşımız şehit düştü.”