QSD: DAİŞ’in planlarını bozduğumuz gün Türk devleti saldırdı

DAİŞ’in Hesekê’de planladığı saldırının engellendiği gün Türk devletinin Kobanê’ye saldırdığını belirten QSD, “Görünen o ki güçlerimizin başarılı operasyonu Türk devletini çok rahatsız etti” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türk devletinin Kobanê’ye SİHA saldırısıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kobanê saldırısının, DAİŞ’e yönelik gerçekleştirdikleri başarılı operasyonla aynı güne gelmesinin tesadüf olmadığını söyleyerek, Türk devletinin DAİŞ’in yediği darbelerden rahatsız olduğuna dikkat çekti.

QSD şu açıklamayı yaptı:

“DAİŞ’le mücadele kapsamında Özel Operasyon Güçleri’nin de katılımıyla geçtiğimiz günlerde yapılan bir operasyonda bölge ve dünya büyük bir tehlikeden kurtarıldı. DAİŞ’le mücadeleye ara vermeden devam eden güçlerimiz, DAİŞ’in Hesekê’de bir cezaevine yapmayı planladığı saldırıyı boşa çıkardı. Saldırıyı planlayan çeteler titizlikle yürütülen bir soruşturma neticesinde yakalanarak cezaevine konuldu.

Yakalananlar arasında DAİŞ emirlerinden Mihemed Ebd Elewad da bulunuyor. Elewad, bölgede yaşanan birçok katliamın sorumlularındandı. Kuzey ve Doğu Suriye’de kan akıtmadığı yer ve işlemediği suç kalmayan Elawad, son olarak Hesekê’deki cezaevine saldırmayı planladı. Güçlerimizin sağduyusu ve dikkati sonucu yakalanan Elawad’ın artık suç işleme özgürlüğü kalmamıştır.

Noel Bayramı’nı kana bulamaya çalışan bu çeteleri yakalayan güçlerimizi kutluyor, başarılarını dünya halklarına armağan ediyoruz.

DAİŞ’e karşı büyük bir zafer elde ettiğimiz bu günlerde işgalci Türk devleti ve çeteleri Kobanê’de halkımıza yönelik saldırılarda bulundu. Şehit ve yaralılarımız oldu. Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmasını temenni ediyoruz. DAİŞ’e karşı elde edilen başarılardan rahatsız olan Türk devletine karşı halkımızı her zaman korumaya devam edecek ve katillerden hesap soracağız.”