QSD: RSF’nin bahsettiği gözaltılar ile herhangi bir ilişkimiz yok

Demokratik Suriye Güçleri, Sınır Tanımayan Gazeteciler’in Rojava’da üç gazetecinin birlikleri tarafından tutuklandığı yönündeki iddiasının temelsiz olduğunu duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Sınır Tanımayan Gazeteciler’in (RSF) 8 Mart’ta yaptığı açıklamada Rojava ve Kuzeydoğu Suriye’de üç gazeteciyi tutukladıkları yönündeki iddiasına yanıt verdi. 

QSD Basın İrtibat Merkezi konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada RSF’nin iddiasının temelsiz olduğunu vurguladı. 

QSD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sınır Tanımayan Gazeteciler Derneği 8 Mart’ta resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada QSD’nin Kuzey ve Doğu Suriye’de 3 gazeteciyi gözaltına aldığını duyurmuştu. QSD olarak askeri bir oluşumuz. Kişilere yönelik yasal süreci bizler takip etmiyoruz. Yasal mevzuatlar Özerk Yönetim’e bağlı adli merciler ve İç Güvenlik Güçleri tarafından yürütülmektedir. Dolayısıyla Sınır Tanımayan Gazeteciler Derneği’nin bahsettiği gözaltılar ile herhangi bir ilişkimiz yok.”