QSD Eyn Îsa’da 16 çetenin öldürüldüğünü açıkladı

Eyn Îsa’da devam eden saldırılara ilişkin açıklama yapan QSD Basın İrtibat Merkezi, gün boyu yaşanan çatışmalarda 16 çetenin öldürüldüğünü belirtti.

QSD Basın İrtibat Merkezi Eyn Îsa’da devam eden saldırılara ve QSD güçlerinin verdiği cevaba ilişkin açıklama yaptı. Gün boyu yaşanan çatışmalarda 16 çetenin öldürüldüğü belirtilirken, 2 QSD savaşçısının da şehit düştüğü ifade edildi.

QSD açıklamasında şunları belirtti: “İşgalci Türk ordusu ve çeteleri 19 Mart günü Eyn Îsa ve M4 Karayolu çevresine yoğun bir şekilde saldırmaya başladı. Seyda ve Mealik köylerine yoğunlaşan saldırılara saat 11:00 civarında güçlerimiz cevap vermeye başlamıştır. Güçlerimizin cevap vermeye başlamasıyla birlikte ilk etapta 3 çete öldürüldü. Öğleden sonraya kadar devam eden çatışmalarda çetelere ait zırhlı bir araç içindeki 13 çete ile birlikte imha edildi. Toplamda öldürülen çete sayısı 16’ya ulaştı.

Sabah saatlerinden bu yana işgalci güçler Eyn Îsa ve çevresine yoğun bir şekilde bombardıman yapmaya devam etmektedir. Sivil yerleşim alanlarına yapılan saldırılarda bir çocuk katledildi. Yaşanan çatışmalarda 2 kahraman savaşçımız şehit olurken bir tanesi de yaralandı. Şehit savaşçılarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.

İşgalcilerin bölgeye yönelik bombardımanı ve güçlerimiz ile çeteler arasındaki çatışmalar halen devam ediyor.”