QSD, Girê Spî’de 8 çete öldürüldüğünü açıkladı

QSD Basın Merkezi, Girê Spî ve Eyn İsa kırsalında Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı verilen meşru savunmada 8 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

QSD Basın Merkezi, işgalci Türk devletinin 21 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Girê Spî ve Eyn İsa’ya yaptığı saldırıların bilançosunu açıkladı. Açıklamada Türk devletinin 10 gün içerisinde yaptığı saldırılara karşı yapılan meşru savunmada 8 çetenin öldürüldüğü belirtildi.

“21 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında işgalci Türk devleti ve çeteleri Girê Spî köyleri ile Eyn İsa’da M4 Karayolu civarını yoğun bir şekilde bombaladı” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Bombalanan köylerin isimleri şöyle: Xirbetbeqer, Arîda, Bîr Zinar, Leqleqo, Sewan, Meblûca, Zenûbiya, Silîp, Ferhûna, Kor Hesen, Qizêli Depoları ve çevresindeki kırsal alan. Aynı şekilde Eyn İsa civarındaki köyler ve M4 Karayolu da obüslerle bombalandı. Savaşçılarımız meşru savunma kapsamında çetelere karşılık vermiş ve çetelerin ilerlemesine izin vermemiştir. Türk devletinin aralıksız saldırılarında çok sayıda sivil yaralanırken Mihemed İbrahim El Hişêr adlı savaşçımız da kahramanca direnişi sırasında şehit düşmüştür.

Saldırılar sırasında yaşanan çatışmalarda 8 çete öldürülmüş ve 2 kamera ele geçirilmiştir. Çetelere ait iki mevzi ve bir tank da imha edildi.”