QSD savaşçısı El-Cedan son yolculuğuna uğurlandı

Iraklı QSD savaşçısı Umran El-Cedan’ın cenazesi Hesekê’nin El-Dawûdiyê Köyü’ndeki Şehid Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen Umran El-Cedan’ın (Dijwar) cenazesini Şehit Aileleri Meclisi önünden alınarak bir araç konvoyuyla Şehit Dijwar Şehitliği’ne götürüldü.

Şehitlikte YPG ve YPJ savaşçıları tarafından askeri bir tören düzenlendi.

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Bengî Badîn cenaze töreninde yaptığı konuşmada, “Biz bugün Irak’ın Selahattin kentinden şehit Umran için buradayız. Şehit Umran DAİŞ terörüne karşı QSD’ye katıldı. Biz onun şehadetiyle gururluyuz. Onun şehadeti kardeşliğin bir göstergesidir” dedi.

QSD komutanlarından Ziyab Hesekê de şehitlerin yolunun takipçisi olacaklarının sözünü vererek, şehitlerin emek ve kanları sayesinde bölgenin DAİŞ çetelerinden özgürleştirildiği vurgusunu yaptı.

Hesekê Kantonu Eşbaşkanı Ebdulxenî Oso ise, Iraklı savaşçının ailesine başsağlığı diledi.

Şehit Umran El Cedan’ın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Ardından şehidin cenazesi sloganlarla defnedildi.

Ailesi Iraklı olan şehit Umran El-Cedan, Derazor’da doğdu. 2017’de QSD saflarına katılan El Cedan, DAİŞ çetelerine karşı birçok hamlede yer aldı.