QSD Sefawiyê katliamı ardından uyardı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türk devletinin Eyn İsa’da bir baba ve üç çocuğunu katletmesi ardından, “Öz savunma çerçevesinde halkı ve bölgelerimizi saldırılardan korumak hakkımızdır” diye uyardı.

İşgalci Türk devleti 4 Ağustos günü sabah saatlerinde Eyn İsa’nın doğusundaki Sefawiyê köyünde bir evi bombalamıştı. Saldırıda 54 yaşındaki baba Zêdan El İsa ile çocukları Ziyad (12), Mûne ve Hûda hayatını kaybetmişti. Aynı saldırıda anne ve diğer çocuklar da yaralanmış ve Reqa’daki bir hastaneye sevk edilmişlerdi

QSD Genel Komutanlığı bu katliama ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, işgalci devleti uyardı ve bu devletle Suriye konusunda anlaşmalar yapan ABD ve Rusya’yı işlenen suçlara engel olmaya çağırdı.

QSD’nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik tekrardan savaş suçu işledi. İşgalci Türk devletine ait tanklar sivil yerleşim yerleri olan Eyn Îsa kırsalını ve Girê Spîli göçmenleri hedef aldı. Bombardıman sonucu Sefawiyê köyünde yaşayan baba ve 3 çocuğu şehit düştü.

İşgalci Türk devleti işlediği vahşice suçlarla Suriye bölgesini işgal etmek, savaş çıkarmak ve halkı göç ettirmekte ısrarcı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle Türk devleti, başta Rusya ve ABD olmak üzere bölge devletleriyle daha önce yapılan anlaşmaları ihlal etmektedir.

Katliama uğrayan aile ve halkımıza baş sağlığı diliyor, işgalci Türk devleti tarafından yapılan katliamı kınıyoruz. Bölgede garantör güç olan Rusya, işgalci Türk devletinin işlediği suçlar önünde engel olmasına davet ediyoruz. Öz savunma çerçevesinde halkı ve bölgelerimizi saldırılardan korumak hakkımızdır. Uluslararası toplumu ve uluslararası insan hakları kuruluşlarını, işgalci Türk devleti ve çetelerinin yaptığı hak ihlallerini araştırmaya ve suçluların uluslararası mahkemelere teslim etmeye çağırıyoruz.”