Rênas Roj ve Sosin Bîrhat’ı şehit eden ajanlar yakalandı

QSD, Türk MİT’ine ajanlık yaparak yoldaşlarının şehit edilmesine neden olan ajanların tutuklandığını açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), resmi internet sitesinden açıklama yaparak, "QSD’nin özel birliklerinin takibi sonucu geçmiş dönemde işgalci Türk devleti için Kuzey ve Doğu Suriye’de ajanlık yapan, 2 kadın ve bir erkekten oluşan bir hücreyi yakaladı" denildi.

YAKALANAN AJANLAR

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Geçmişte toplanan ve bu casusların suçlamalarını doğrulayan bilgi ve belgelere göre, soruşturmanın ilk aşamasındaki itiraflarında bilgi topladıkları, QSD Askeri Meclisi üyesi Sosin Bîrhat’ın hareketleri hakkında bilgi topladıkları ve bunları Türk MİT’ine verdikleri ortaya çıktı.

 Bunun üzerine, Komutan Sosin Bîrhat, Til Temir Askeri Meclisi Komutanı Egîd Girkê Legê, Til Temir Askeri Meclisi savaşçısı Rûbar Hesekê ve savaşçı Seyfullah Ehmed, işgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düştüler. Ayrıca Halk Savunma Birlikleri (YPG) Askeri Meclisi üyesi Rênas Roj şehit düştü.
Yakalanan ajanlar şunlar; Y.E.S (erkek), E.E.S (kadın) ve R.H.H (kadın).

İTİRAF: MİT'TEN GÖREV ALDIK

Soruşturmada, MİT’ten perspektif ve görev aldıklarını, yakalandıklarında başka bir istihbarat görevi gerçekleştirmeye yeni hedefler belirlemeye çalıştıklarını itiraf ettiler.

Ajanlar, belge ve itiraflarına göre cezalandırılmak için mahkemeye sevk edildi.”