Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Reqa’da 6 DAİŞ çetesi yakalandı

QSD, Anti Terör Birlikleri’nin Reqa’nın El Keramê ilçesinde düzenlediği iki operasyon sonucu 1’i çetebaşı, toplam 6 DAİŞ çetesinin silahlarıyla birlikte yakaladığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) yaptığı açıklamada, Anti Terör Birlikleri’nin (YAT) Reqa’nın El Keramê ilçesinde gerçekleştirdiği 2 operasyonda biri çetebaşı olmak üzere 6 DAİŞ çetesinin yakalandığını duyurdu. Operasyonda çok sayıda silah, patlayıcı madde ve iletişim cihazına el konuldu.  

QSD Basın İrtibat Merkezi’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Anti-Terör Birlikleri (YAT) Reqa’nın doğu bölgesinde bulunan Keramê ilçesinde gerçekleştirdiği 2 farklı operasyonda biri çetebaşı olmak üzere 6 DAİŞ çete üyesini yakaladı.

Ekipler ilk operasyonda, patlayıcıları hazırlayan ve bölgedeki terörist hücrelere dağıtan DAİŞ çetebaşını yakaladı.

Teslim çağrısı ardından bir terörist güçlerimize ateş etmeye başladı. Ardından güçlerimize zarar vermeden etrafı kuşatılarak yakalandı.

İkincisinde ise ekipler, 5 çete üyesinden oluşan terör hücresinin patlayıcı hazırlamak için kullandığı bir eve operasyon yaptı. Bu hücre, geçmiş dönemde bölgedeki yürütme ve güvenlik kurumlarını hedef alıyordu. Operasyonda 5 çete üyesi de yakalanarak ilgili kurumlara teslim edildi.

Her iki operasyonda da çetelerle birlikte çok sayıda kalaşnikof silah, tabanca, patlayıcı, mayın,  patlayıcı madde ve iletişim cihazları ele geçirildi.