Reqalı gençler: Biz direnmeye hazırız

Türk devletinin Rojava ve Medya Savunma Alanları’na dönük son saldırılarına tepki gösteren Reqalı gençler, Türk işgal ve katliamlarına karşı direnmeye hazır oldukları mesajını verdi.

23 Şubat Dörtyolu’nda başlayan protesto gösterisine Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadınlar Birliği üyeleri ve Reqa halkı katıldı. Protestocular, Demokratik Suriye Güçleri’ni (QSD) selamladı, işgalci Türk devletini ve bombardıman saldırısını kınadı.

El Neîm Dörtyolu’nda mitinge dönüşen eylemde konuşan Reqa’daki Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Eş Başkanı Ela El Xelef, “El Naim kavşağında durarak mitinge dönüşen eylemde, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi'nin Rakka'daki eş lideri Ela El Khalef, “Bugün faşist Türk devletinin Kobanê, Eyn Îsa, Girê Spî ve Şehba’daki halkımıza yönelik saldırılarına karşı bu protestoyu yapıyoruz. Gerekirse sadece gösteriler yapmayacağız, halkı ve bölgeyi korumak için QSD'nin yanında olacağız“ dedi.

Devrimci halk savaşı çerçevesinde direnmeye hazır olduklarını vurgulayan El Xelef, bu saldırılara karşı hazırlıklı olmaları, halkı tehlikelerden korumaları gerektiğini söyledi.