Rojava’da birçok merkezde işgal saldırıları protesto edildi

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları birçok merkezde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

KOBANÊ

Fırat bölgesinden yüzlerce kişi Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını Kobanê’deki Rusya üssü önünde protesto etti.

Bugün Fırat Bölgesi sakinleri ve yüzlerce sivil toplum kuruluşu üyesi, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik tehditlerini ve garantör ülkelerden Rusya'nın sessizliğini kınamak için Sirîn ilçesindeki Rus üssü önünde toplandı. 

Eylemciler, gösteri sırasında öfkelerini "İhanete ölüm", "Terörist Erdoğan", "Katil Erdoğan" sloganlarını atarak gösterdiler. Eylemciler, 22 Temmuz 2022'de işgalci Türk devletine ait bir insansız hava aracının saldırısı sonucu şehit olan 3 öncü kadının da fotoğraflarını taşıdı.

TEBQA

Suriye Gelecek Partisi Tebqa Meclisi, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye ile Başûrê Kurdistan'a yönelik işgal saldırılarını kınayarak üç YPJ komutanının şehit edilmesini de, “Bu saldırı, DAİŞ’e karşı savaşan kadın savaşçılardan intikam almaktır” sözleriyle tepki gösterdi

Suriye Gelecek Partisi Tebqa Meclisi üyeleri, Tebqa’daki aşiretlerin kanaat önderlerinin katıldığı açıklamayı Suriye Gelecek Partisi Tebqa Gençlik Meclisi sözcüsü, Şeze El-Elî okudu. İşgalci Türk devletinin Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ile iş birliği içinde Nisan ayından bu yana Başûrê Kurdistan'ın Medya Savunma Alanlarına yönelik kapsamlı saldırıların gerçekleştiğini söyleyen Şeze El-Elî, işgalci güçlerin son saldırısında Zaxo’ya bağlı Derkar ilçesinde tatil beldesini hedef alarak çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi. Kuzey ve Doğu Suriye’de işgalci Türk devletinin Suriye'nin egemenliğini ihlal ettiğini ifade eden Şeze El-Elî, dünya yerine DAİŞ’e karşı savaşan, dünyayı terör ve karanlıktan kurtaran üç kadın komutanın insansız hava aracıyla şehit edildiğini belirtti. İşgalci Türk devletinin amacına değinen El-Elî, amacın DAİŞ'e karşı savaşan savaşçılardan açık bir şekilde intikam almak olduğunu vurguladı.

DÊRAZOR

Dêrazor’un Ebû Xeşeb bölgesinde Zenubiya Kadın Topluluğu öncülüğünde işgalci Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Eyleme Ebû Xeşeb beldesi sakinleri ve Dêrazor Zenubiya Kadın Topluluğu üyeleri katıldı.Eylemciler, Ebû Xeşeb Kampı'ndaki Zenubiya Kadın Topluluğu Ofisi önünden kampın üçüncü bölümüne yürüdü.

Ardından Zenubiya Kadın Topluluğu Yönetim Kurulu üyesi Şehrazad El-Casim hazırlanan açıklamayı okudu.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin kadınlara ve YPJ komutanlarına yönelik saldırıları kınanırken, bölge halkının dayanışması ile Türk işgalinin tüm planlarını alt edeceği teyit edildi. Açıklamanın sonunda uluslararası örgütler ve insan hakları örgütleri, Türk devletinin Suriye halkına yönelik acımasız saldırılarını durdurmaya ve Erdoğan'dan hesap sormaya çağrıldı.