Rojava'daki kadın direnişi 'Ne istediğimizi biliyoruz' kitabıyla İsviçrelilerle buluşacak

“Gemeinsam Kämpfen-Birlikte Mücadele” adlı feminist editör grubunun Rojava'daki çalışması sonrası çıkarılan ''Ne İstediğimizi Biliyoruz'' adlı kitabın bu ay içerisinde İsviçre'de tanıtım günleri düzenlenecek.

17-22 Ağustos tarihleri arasında Basel, Zürih, Luzern, Solothurn ve Bern olmak üzere 5 kentte kitap tanıtım etkinliği yapılacak.

İsviçre Rojava Komitesi tarafından organize edilen  ''Ne İstediğimizi Biliyoruz'' kitabının tanıtımında “'Suriye'nin kuzeyinde ve doğusunda yaşanan kadın devrimi aktivistler tarafından tüm yönleriyle katılımcılara aktarılacak” denildi. 

Kitap tanıtım günlerine katılım çağrısı yapan Rojava Komitesi çağrısında şunları belirtti:

“2011'den bu yana ideolojik olarak Kürt özgürlük hareketiyle ilgili bir tabandan demokratik proje kuruldu. Bu projenin ana fikri; kadın özgürlükçü, demokratik, ekolojik temellere dayanan demokratik konferedalizmdir. Rojava'daki toplumsal dönüşüm süreci kadın devrimi olarak da bilinmektedir. Ama bu nedir?

Editoryal kolektif, bu soruyu kendi bakış açılarından yanıtlayan ve kadın devriminin pratikteki uygulamasını anlatan kadınlarla röportajlar yaptı. Öykülerinin merkezinde, yalnızca bölgeye yönelik askeri saldırılara karşı değil, aynı zamanda toplumdaki ataerkil yapılara karşı da yaşanan direniş var. Kolektif; konseylerdeki örgütlenmeyi, alternatif bir ekonominin inşasını ve neden özerk, kadın özgürlükçü bir örgütlenmeye ihtiyaç duyulduğunu anlatıyor. Kürt kadın hareketinin tarihsel olarak anlatan ve ideolojik referans noktalarına değinen kitap, toplumsal değişime küresel bir bakış açısı için feminist örgütlenmenin önemini gösteriyor.

Bu kitap tanıtım turuyla, sizinle kitap hakkında konuşma, sorularınızı yanıtlama ve bu kitabın oluşturulmasıyla ilgili deneyimlerimiz hakkında size biraz bilgi verme fırsatını yakalamak istiyoruz.” 

Kitap tanıtım günleri şu tarihlerde gerçekleştirilecek:

17 Ağustos 2021, saat: 18.00 - CDK Lokali (Kürt Toplum Merkezi),

18 Ağustos 2021, saat: 19.30 - Volkshaus (beim NiUnaMenos-Platz),

19 Ağustos 2021, saat: 18:30 - CDK Lokali

20 Ağustos 2021, saat: 18.30 - CDK Lokali

21 Ağustos  2021, saat: 18.30 - CDK Lokali

22. Ağustos 2021 - Sakine Cansiz Festival, Büchertisch

Saat: 11.00  (1. Mai Platz, Zürich)

Kitaba ilişkin bilgilere bu adresten ulaşılabilir:

https://rojavaagenda.noblogs.org/post/2021/07/17/buchvorstellung-wir-wissen-was-wir-wollen-frauenrevolution-in-nord-und-ostsyrien/