Rojavalı gençler seferberliğe hazır

Medya Savunma Alanları'nda devam eden direnişe destek vermek için uzun yürüyüş düzenleyen Kuzey ve Doğu Suriye gençleri, KDP ve Türk devletinin gerilla karşısında kaybedeceğini belirterek, eylem seferberliğini devam ettireceklerini vurguladı.

Gençlik Hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Têkoşer, işgal saldırıları ve KDP ihanetine karşı direniş için seferberlik ilan etti. Fırat ve Cizirê gençleri seferberlik ilanı ardından gerilla direnişine destek olmak için uzun yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe katılan Kobanêli Hebûn Mihemed, Mahmud ve Minbiclı Hisên Begarî, ANF’ye konuştu.

Kuzey ve Doğu Suriye gençleri olarak gerillaya destek olmak ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü amacıyla uzun yürüyüş düzenlediklerini söyleyen Kobanêli Hebûn Mihemed, "Gerilla direnişine destek olmak için düzenlediğimiz yürüyüşe Fırat bölgesinden gençler coşkulu bir şekilde katılım sağladı. Bir kez daha tüm gençlere çağrıda bulunuyorum; gerillanın direnişine sahip çıkalım. Yürüyüşümüz sona erdi ama eylemlerimiz devam edecek. Gençler olarak seferberlik için hazırız" diye konuştu.

Gerilla mücadelesine sonuna kadar destek olacaklarını vurgulayan Minbiclı Hisên Begarî de şunları belirtti: "Gerillanın Zap, Avaşîn ve Metîna'da süren gerilla direnişini selamlıyoruz. Gençler olarak bizler de gerilla direnişine destek olmak için eylemlerimize devam edeceğiz. Türk devleti ve işbirlikçisi Barzani ailesi gerilla karşısında kaybedecektir."

Mahmud isimli genç de Kobanêli gençler olarak sonuna kadar gerilla direnişine destek vereceklerini, bunun için her zaman alanlarda eylem halinde olacaklarını vurguladı.