Rusyalı Enternasyonalist: Demokratik özgür toplumlar için Rojava'ya destek verin

Rusyalı enternasyonalist Zirek Rus, “DAİŞ ve Türk devletinin saldırıları Rojava’da zor bir durum oluşturuyor. DAİŞ’i ve faşist Türk devletini yenmek ve gerçek demokratik özgür toplumlar inşa etmek için Rusya kamuoyu Rojava’yı desteklemelidir” dedi.

Suriye'nin Kuzeydoğu bölgesinde yer alan Rojava'ya dönük Türk devletinin uzun süredir saldırı ve işgali sürüyor. Buna dönük büyük bir direnişin devam ettiği Rojava'da savaşan YPG, YPJ ve yerel güçlere katılım da çok yoğun. Avrupa başta olmak üzere İngiltere, Rusya ve ABD’de de enternasyonaller Rojava’yı savunmak için mevzide yerini alıyor. Bunlardan bir tanesi olan Rusyalı Zirek Rus ise neden Rojava’ya geldiğinin nedenlerini ANF'ye değerlendirdi.  

Zirek Rus, ajansımızın sorduğu sorulara verdiği cevaplar ise şöyle: 

Rojava’ya ne zaman ve niçin geldin?

Rojava halklarını faşist Türk devletinin saldırganlığına karşı savunmak için 2020 yılının başında Rojava’ya geldim. DAİŞ teröristlerinin ve Türk devletinin saldırıları nedeniyle Rojava’da zor bir durum gözlemledim. Şu anki tecrübelerimle hem DAİŞ’in hem de Türk devletinin saldırılarını püskürtmeye hazırım. Ben ve yoldaşlarım bu konuda hazırlık yapıyoruz. 

Rojava’yı nasıl buldun? 

İnsanlar haklarını savunmak ve toprakları için savaşmak için çok motive oluyorlar ve bu çok motive edici. Cephe anılarımı paylaşmak istiyorum. Til Temir’de cephede olduğumuz gece bir ağacın arkasındaydık. İnsansız Hava Aracı (İHA) sesi duyduk köpekler bize saldırmaya başladı. Ardından Türk devleti yanlısı militanlar ateş etmeye başladı. Tabii ki bu benim için unutulmaz bir tecrübeydi. 

Bölgede DAİŞ’e karşı eşsiz bir direniş sergilendi ve DAİŞ’in bu topraklardaki hakimiyeti sonlandırıldı. DAİŞ’e karşı mücadeleyi nasıl görüyorsun ve Rusya kamuoyu Rojava için ne yapmalıdır?

DAİŞ’e karşı mücadeleyi bir aklınıza getirin. DAİŞ, 5 yıl önce olduğu gibi yeniden canlanma şansı verilmemesi gereken tehlikeli bir terör örgütüdür. Rojava halklarına her şekilde destek vermek gerekiyor. Kuzey ve Doğu Suriye’de-Rojava’da durum kolay değil. Burada DAİŞ’i yenersek tüm dünyada DAİŞ’i yeneriz. 

Rusya’daki gençler ve Rusya halkları bunu bilmeli. Rusya’dan daha fazla enternasyonalist, Kürt-Arap-Ermeni-Asuri ve tüm Kuzey-Doğu Suriye halklarını desteklemeli. DAİŞ’i ve faşist Türk devletini yenmek ve gerçek demokratik özgür toplumlar inşa etmek için Rusya kamuoyu Rojava’yı desteklemelidir.

Rusya'nın Türk devletinin bölgeye saldırılarına desteğini nasıl görüyorsun?

Doğru Rusya, Türkiye’nin Efrîn saldırılarına destek verdi. Ama bu sadece Rusya ile Türkiye arasındaki siyasi bir oyun, petrol ve gaz ticaretinden ibaret. Rus kamuoyu bilmelidir ki, Türkiye Ortadoğu’da faşist bir emperyal devlettir ve Türkiye’yi Ortadoğu’da durdurmalıyız.