Sarya Özgür Kobanê'de anıldı

Kobanê direnişinde şehit düşen MLKP savaşçısı Sibel Bulut (Sarya Özgür) için isminin verildiği caddede anma etkinliği yapıldı.

Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG), Kobanê savaşında yaşamını yitiren MLKP komutanı Sibel Bulut (Sarya Özgür) için ölüm yıl dönümünde isminin verildiği caddede anma düzenlendi.

Devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başlayan anmaya Şehit Aileleri Kurumu, Kobanê Kantonu yöneticileri, KKÖ, MLKP ve ayrıca  Kobanê Savunma Konseyi Eşbaşkanı İsmet Şêx Hesen dakatıldı.

 Kobanê Kantonu Eş Başkanı adına konuşan Mustafa Eto, “DAİŞ çeteleri Kobanê’ye saldırdığında burası direnişin şehri olduğunu tahmin etmediler. Sarya gibi kahraman devrimcilerin burayı savunacağını düşünmediler. Eğer bugün topraklarımızda özgürce yaşayabiliyorsak Şehitlerimizin sayesindedir. Onların yolundan yürümeye devam edeceğiz” dedi.

DERSİM’DEN KOBANÊ’YE KÖPRÜ KURDU

MLKP adına yapılan konuşmada da şunlar belirtildi: “Bütün özgürlük ve sosyalizm için savaşan şehitlerin ününde saygıyla eğiliyorum. Komutan Sarya yoldaşın şahsında bütün devrim şehitlerini anıyorum. Komutan Sarya bizlere, genç kadınlara nasıl savaşılacağını ve komutanlaşacağını öğretti. Dersim’den direnişin şehrine Kobanê’ye kadar köprü kurdu. Binlerce genç kadının onurlu ve özgür bir yaşam yolunu gösterdi. Bugün bütün devrimcilerin özelde devrimci genç kadınların şehitlere bağlılığı, onların açmış olduğu özgür ve onurlu yaşamın devamcısı olmaktır. Şehitlerimizin kızıl bayraklarını daha da yükseklerde tutmak, hayallerini gerçekleştirmektir. Çünkü devrimin savunması bitmedi. 5 sene önce DAİŞ çeteleriydi bugün onların sahipleri faşist sömürgeci Türk devleti saldırıyor. Dolayısıyla hepimizin görevi ezilen halklar için işçi-emekçiler için, kadınların özgülüğü için, şehitlerimizin değerlerini ve hayallerini gerçekleştirmek için savunmalıyız. Hepimizin acil görevi bu. Şehitler ölümsüzdür. Yaşasın özgürlük yaşasın sosyalizm diyerek konuşmasını bitirdi."

Anma etkinliği “Şehid namirin” sloganıyla sona erdi.