Sêmalka’da gerilla direnişi selamlandı

Sêmalka’daki eylem 71. gününde devam etti. Eylemde konuşan Savunma Ofisi Eşbaşkanı Sozê Qamîşlo, gerilla direnişini selamladı.

Sêmalka Sınır Kapısı’nda Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi tarafından 5 Ekim’de, KDP’nin şehit düşürdüğü gerillaların naaşlarını almak için başlatılan eylem 71. gününde yoğun katılımlarla sürüyor.
Eylemi bugün Cizre Bölgesi Savunma Ofisi üyesi onlarca kişi ziyaret etti. Ziyaret programı, Ofis üyelerinin kitlesel yürüyüşüyle başladı. Sloganlarla eylem alanından Başûrê Kurdistan sınırına doğru yürüyen ziyaretçiler, “Şehîd Namirin” ve “Bimre Xiyanet” sloganları attı.

'KDP GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERİYOR'

Sınırda toplanan Savunma Ofisi üyeleri burada basın açıklaması yaptı. Cizre Bölgesi Savunma Ofisi Eş Başkanı Sozê Qamîşlo tarafından yapılan açıklama, Sêmalka eylemcileri ve Gerillanın direnişi selamlanarak başladı.
Sêmalka eylemini ‘Onur Eylemi’ olarak nitelendiren Sozê Qamişlo, Xilêfan’da gerillaya yapılan KDP saldırısını hatırlatarak, “Bu saldırının benzerleri hiç şüphesiz daha önce de olmuştu. KDP, geçmişte olduğu gibi bugün de gerçek yüzünü gerilla alanlarına ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarında göstermektedir. Saldırıları vicdansızlık ve ahlaksızlıktır” dedi.

'HALKLAR DEVRİME SAHİP ÇIKIYOR'

Sozê Qamîşlo, Savunma Ofisi olarak Sêmalka eylemine desteğini şu sözlerle ifade etti: “Rojavayê Kurdistan halkı, 2 ayı aşkın süredir amansız bir direniş sergiliyor. Mevzilerde savaşçılarıyla beraber omuz omuza direniyor. İşte bu direniş Türk devletinin ve iş birlikçisi KDP’nin saldırılarını boşa çıkarıyor. Gerillanın direnişi, KDP’nin tüm planlarını bozmuştur. Gerillanın direnişi Arap, Kürt, Süryani halklarının mücadelesine ve Rojava Devrimi’ne yansıyor ve tüm dünya halkları bu devrime sahip çıkıyor.”
Konuşmasının devamında Türk devletinin Şengal’e saldırıları ve KDP’nin rolüne de değinen Qamîşlo, “Rojava ve Kürdistan’ın tüm parçaları üzerinde kirli planlar yürütülüyor. Son olarak Şengal’de yapılan saldırılar da dahil bu kirli planlar KDP eliyle yürütülüyor. Planları olanlar şunu iyi bilsin; Şengal, Efrîn ve Serêkaniyê halkları azla güçsüz değildir. Diliyle, kültürüyle ve savaşçılarıyla direnen halkın devrimi yenilmezdir. Değerli insanlarımızı şehit edebilirler fakat bu bizi güçsüz kılmaz. Çünkü bizler güçlüyüz ve sadece Rojava’yı değil insanlığı savunacak güçteyiz. Bu devrim Önder Apo’nun fikirleri ve kadın devrimi ilkeleriyle şimdiki düzeyine ulaşmıştır. Bu bilinçte olduğumuz sürece ne Türk devleti ne de KDP bu devrimi bertaraf edebilir” dedi.

GERİLLA DİRENİŞİNİ SAHİPLENME ÇAĞRISI

Cizre Bölgesi Savunma Ofisi Eşbaşkanı Sozê Qamîşlo, konuşması şu çağrıyı yaparak sonlandırdı: “Burada şehitlerimizin, yoldaşlarımızın mücadelesini veriyoruz. Direnişçi halka, şehit ailelerine ve tüm dünyaya şu çağrıyı yapıyorum; Gerilla direnişine sahip çıkmak insanlığa sahip çıkmaktır; Kürt, Arap ve Süryani halklarının değerlerine sahip çıkmaktır.”
Açıklama, “Bijî Berxwadana Gerîla”, “Bijî Berxwadana Gelê Rojava” ve “Bijî Berxwadana Dayikên Şehîda” sloganlarıyla son buldu.
Basın açıklaması sonrası Cizre Bölgesi Savunma Ofisi üyeleri, eylem çadırında eylemcilerle bir araya geldi.