Sêmalka'daki eylemde KDP ihaneti protesto edildi

Sêmalka’daki eylemi Cizre Bölgesi Yerel Yönetimler ve Ekoloji Komitesi ziyaret etti. Eylem çadırında yapılan açıklamada, KDP ihaneti kınanırken, "HPG ulusal tavır gösteriyor" mesajı verildi.

Sêmalka’da Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi’nin başlattığı eylem 65 günü geride bıraktı. KDP tarafından şehit düşürülen gerillaların cenazelerini teslim almak amacıyla devam eden eyleme KDP hâlâ sessiz.
Eylem bugün Cizre Bölgesi Yerel Yönetimler ve Ekoloji Komitesi üyelerinin kitlesel ziyaretiyle devam etti. Komite üyeleri eylemciler tarafından sloganlarla karşılandıktan sonra eylem çadırına akın etti. Burada şehitler anısına saygı duruşunun ardından Yerel Yönetimler ve Ekoloji Komitesi Eşbaşkanı Silêman Ereb açıklama yaptı.

'KDP HEM ŞEHİT ETTİ HEM DE CENAZELERİ VERMİYOR'

Eyleme destek amaçlı komite ve Cizre Bölgesi’ndeki tüm belediye çalışanları olarak ziyarette bulunduklarını kaydeden Silêman Ereb, “KDP hem gerillamızı şehit düşürüyor hem de cenazelerimizi bize vermiyor. Aileler günlerdir burada eylem yapıyor ama KDP’li yetkililer sessiz. Cenazelerimize el koymuşlar ve akıbetlerini bilmiyoruz. Aileler evlatlarının naaşlarını törenle, onurlu bir şekilde toprağa vermek istiyor” dedi.
Silêman Ereb, KDP ihanetine tepki göstererek, şunları söyledi: “KDP’nin kirli siyaseti, halkına karşı tutumu, düşmana desteği ve ihaneti tarih boyunca nasıl olagelmişse bugün de sürmektedir. KDP’nin bu gerçekliği, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi boyunca tüm parçalarda devrime yaklaşımıyla, eline Kürt kanı bulaşmasıyla ve düşmana desteğiyle kendini göstermiştir. Düşman Kürdistan dağlarına kimyasal silahlarla, uçaklarla saldırırken KDP de gerilla güçlerinin alanlarını kuşatmaya alıyor. Bu da yetmiyor Başûr, Kürdistan dağları, Şengal, Girê Spî, Serêkaniyê ve Efrîn’deki işgali meşrulaştırmak için düşmana siyasî destek de veriyor.”

'HPG ULUSAL TAVIR ORTAYA KOYDU'

KDP’nin tutumuna karşı HPG’nin ‘Başûr’u savunmaya hazırız’ açıklamasıyla Özgürlük Hareketi’nin ulusal tavrına değinen Ereb, devamla şunları belirtti: “Tüm bunlara karşın bizim de tutumumuz bellidir. HPG geçtiğimiz günlerde DAİŞ’in Kerkük saldırıları ve peşmergelerin şehit düşmesine ilişkin ulusal tavrını ortaya koymuş ve Başûr topraklarını, Kürdistan’ın tüm parçalarını daha önce nasıl savundularsa yine savunmaya hazır olduklarını belirtmiştir. Maalesef bu tutuma karşı KDP’nin cevabı gerillayı sırtından vurmak ve düşmana destek vermek olmuştur.”
Silêman Ereb, Şengal’de dün gerçekleşen SİHA saldırısına da şu sözlerle tepki göstererek, “İşgalci Türk devletinin dün Şengal’de gerçekleştirdiği ve Şengal Özerk Yönetim Eş Başkanı’nı şehit düşürdüğü saldırıda, işgalcileri meşru gösteren KDP sorumludur. Bu saldırıda, DAİŞ’e karşı mücadelede halka öncülük eden bir sivil şehit düşürüldü. İşte KDP’nin gerçeği budur” dedi.

HALKA ÇAĞRI

Konuşmasının devamında KDP güdümündeki ENKS’nin Türk devletinin işgalini meşru gösterdiğini de hatırlatan Silêman Ereb, “Tarih de halkımız da bu ihanetçileri (KDP ve ENKS) teşhir edecek, hesap soracaktır. Onlar, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının kanlarında eli olan Nasir Hariri gibilerini kendi makamlarında ağırladılar. Rojava Devrimi kazanımlarını yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Tüm bunlardan dolayı artık Başûr yöneticilerine değil Başûrê Kurdistan halkına çağrı yapıyoruz, Başûr topraklarında yaşayanlar olarak artık bu gerçekleri görmelisiniz” diye kaydetti.
Cizre Bölgesi Yerel Yönetimler ve Ekoloji Komitesi Eşbaşkanı Silêman Ereb, son olarak, “Şehit ailelerini evlatlarının cenazelerine ulaşıncaya dek bu kutsal ve onurlu eylemi destekleyeceğiz. Şehitlerimizin hayalleri olan özgürlük, halkların kardeşliği ve kazanımlarımızı zafere taşıma amaçlarını gerçekleştirene kadar mücadele edeceğimizin sözünü yineliyoruz” şeklinde konuştu.